Final Four 2013: Ο MVP Σπανούλης στο ιστορικό back to back

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού δε, το 2013, τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα, καθώς οι Πειραιώτες προέρχονταν από αλλαγή προπονητή. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας διαδέχεται τον σπουδαίο Ντούσαν Ίβκοβιτς, στην πρώτη μεγάλη προπονητική πρόκληση της καριέρας του. Στην εκκίνηση της σεζόν ο στόχος του back to back μοιάζει με όνειρο, όμως ο Έλληνας προπονητής θα καταφέρει να δημιουργήσει μία εξαιρετική ομάδα, στηριζόμενη στις βάσεις που είχε βάλει

ο Ντούντα. Με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη, οι «ερυθρόλευκοι» θα τερματίσουν δεύτεροι σε κανονική διάρκεια και Top-16 και θα κλείσουν θέση στο Final-4 του Λονδίνου.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι εκείνη που θα βρεθεί ξανά στο δρόμο του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά στον ημιτελικό του και θα πέσει για δεύτερη σερί σεζόν θύμα του Βασίλη Σπανούλη και της παρέας του. Με άμυνα για σεμινάριο οι Πειραιώτες θα «κλειδώσουν» την ΤΣΣΚΑ στους 52 πόντους, μία ομάδα που είχε μέσο όρο στη σεζόν 78 πόντους και θα πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Το όνειρο του back to back που έμοιαζε πολύ μακρινό, πλέον, βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.

Στον τελικό το μενού είχε Ρεάλ Μαδρίτης, ίσως την πιο σταθερή ομάδα της σεζόν, μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Μαδριλένοι, που είχαν αποκλείσει τη Μπαρτσελόνα, στον ισπανικό «εμφύλιο» των ημιτελικών, μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι και από την πρώτη κιόλας περίοδο αποσπάστηκαν με διαφορά 17 πόντων. Πολλοί ήταν εκείνοι που βιάστηκαν να ξεγράψουν τον Ολυμπιακό και πίστεψαν πως μετά το έπος της Κωνσταντινούπολης, δεν θα μπορούσε να επαναλάβει μία ανάλογη επιτυχία. Οι Πειραιώτες, ωστόσο, δεν… μάσησαν. Επιστράτευσαν την εξαιρετική τους άμυνα, μέσω της οποίας περιόρισαν τη δράση της Ρεάλ και μπροστά ανέλαβε δράση ο Βασίλης Σπανούλης. Τα τρία διαδοχικά εύστοχα τρίποντα του «Kill Bill» στην τρίτη περίοδο, άλλαξαν την κατάσταση και η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» με το τελικό 100-88 έφτασαν διά περιπάτου στην κατάκτηση του τροπαίου, για τρίτη φορά στην ιστορία τους και δεύτερη διαδοχική, με τον Βασίλη Σπανούλη να αναδεικνύεται σε MVP της σεζόν και MVP του Final -4 του Λονδίνου. O «Kill Bill» μέσα σε τρία χρόνια είχε αλλάξει την ιστορία του Ολυμπιακού, βάζοντας τον και πάλι στην elite της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα