Final Four 2019: Όταν ο Ιτούδης οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στην κορυφή, κόντρα σε όλους και σε όλα

Ο Έλληνας προπονητής πανηγύρισε την δεύτερη κατάκτηση της Ευρωλίγκας με την ομάδα της Μόσχας, σε μία σεζόν που ελάχιστοι πίστεψαν στην ΤΣΣΚΑ, ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν, πλην όμως του Δημήτρη Ιτούδη.

Οι Μοσχοβίτες πέρασαν από πολλά… κύματα μέσα στη σεζόν, δέχθηκαν μεγάλη αμφισβήτηση, όμως με ένα ντεμαράζ στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας, τερμάτισαν στη δεύτερη θέση και στα playoffs βρήκαν στον δρόμο τους τη Μπασκόνια. Εκεί, μπορεί οι Βάσκοι να έκαναν τη… ζημιά στο Game

2 και να πήραν το πλεονέκτημα έδρας, όμως στα δύο ματς της «Μπουέσα Αρίνα» έλαμψε το άστρο του Νάντο Ντε Κολό. Ο Γάλλος με διαστημικές εμφανίσεις (27.5 π. Μ.Ο.) πήρε από το χέρι την ΤΣΣΚΑ και την οδήγησε στο 8ο διαδοχικό Final-4, 5ο επί ημερών Δημήτρη Ιτούδη και συνολικά 19ο στην ιστορία της ομάδας.

Στο Final Four, που διεξήχθη στη Βιτόρια, η ΤΣΣΚΑ κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης. Μία ομάδα που διέθετε τη μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ της, παίκτες με τεράστια προσωπικότητα και κατά πολλούς το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου. Τα πράγματα δεν κυλούσαν πολύ καλά για την ομάδα της Μόσχας, αφού τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε της 3ης περιόδου κυνηγούσε διαφορά 14 πόντων και πολύ έσπευσαν να την ξεγράψουν. Ο μόνος που ίσως πίστεψε στην ανατροπή ήταν ο Δημήτρης Ιτούδης, που κατάφερε να κρατήσει ενωμένους τους παίκτες τους και να τους εμπνεύσει. Κλάιμπερν, Ντε Κολό και Ροντρίγκεθ ήταν εκείνοι που βγήκαν μπροστά και έδειξαν τον δρόμο. Η ΤΣΣΚΑ με μία φοβερή τέταρτη περίοδο (30-17) έφερε… τούμπα την κατάσταση, επικράτησε 95-90 της Ρεάλ Μαδρίτης και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό.

Εκεί την περίμενε η Αναντολού Εφές του Εργκίν Αταμάν, η οποία νωρίτερα είχε επικρατήσει στον τουρκικό «εμφύλιο» με 92-73 της Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης είχε επιστρέψει σε Final-4 Ευρωλίγκας, ύστερα από 18 χρόνια και διεκδικούσε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της. Στον τελικό της «Μπουέσα Αρίνα» η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη παρουσιάστηκε πιο πεινασμένη και έτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Με εξαίρεση τη δεύτερη περίοδο, οι Μοσχοβίτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο, Χίγκινς, Κλάιμπερν και Ντε Κολό ήταν τα πρώτα… βιολιά στην επίθεση και η ΤΣΣΚΑ με το τελικό 91-83 επί της Εφές κατέκτησε για 8η φορά στην ιστορία της και τελευταία μέχρι σήμερα την Ευρωλίγκα, ένα τρόπαιο που έφερε την υπογραφή του Δημήτρη Ιτούδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Final Four 2019, Όταν, Ιτούδης, ΤΣΣΚΑ,Final Four 2019, otan, itoudis, tsska