Ice Swimming: Οι Έλληνες που κολυμπάνε στο… κρύο (pics & video)

Η θερμοκρασία νερού είναι από 3.8 έως 4.2 βαθμούς Κελσίου. Η επωνυμία της Ομοσπονδίας είναι πολύ… ξεκάθαρη. Είναι I.I.S.A. δηλαδή International Ice Swimming Association, δηλαδή Παγκόσμια Ομοσπονδία Παγωμένης Κολύμβησης που καλεί τους αθλητές και τις αθλήτριες να ζεσταθούν καλά και οι ίδιοι αλλά και οι επιδόσεις τους στις διοοργανώσεις που γίνονται.

Ορίστε και ένα promo από το επίσημο κανάλι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η Ελλάδα είναι παρούσα. Όπως και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ice swimming

που είχε γίνει στις γαλλικές Άλπεις, πέρσι τον Ιανούριο. Ετσι και τώρα, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε 1-4 Φεβρουαρίου στην πόλη Οράντεα της Ρουμανίας.

Η ελληνική αποστολή πήρε μέρος με τρεις αθλητές, τον Χάρη Θεοδόση, τον Μιχάλη Τσεντσερή και τον Γιώργο Μαθά και γύρισε με δύο μετάλλια που τα πήρε ο Γιώργος Μαθάς. Συνοδός της αποστολής ήταν ο Άγγελος Παππάς.

Πιο συγκεκριμένα…

Στην κατηγορία 45-50 ετών η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε με τους Θεοχάρη Θεοδόση και τον Μιχάλη Τσεντσερή, ενώ στην κατηγορία 60-65 με τον Γιώργο Μαθά.

Τα δύο μετάλλια, ένα αργυρό στα 500 μέτρα ελεύθερο και ένα χάλκινο στα 100 μέτρα, τα πήρε ο Γιώργος Μαθάς.

Μεταξύ άλλων, οι Έλληνες αθλητές κατάφεραν να κάνουν επιδόσεις που τους δίνουν προβάδισμα πρόκρισης για το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγωμένης Κολύμβησης που θα γίνει στο Μολβένο της Ιταλίας στο διάστημα 13-19 Ιανουαρίου 2025.

Υπέροχα και όμορφα πράγματα για ένα άθλημα που αναπτύσσεται ραγδαία.

Στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμμετείχαν περίπου 400 αθλητές και αθλήτριες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ice Swimming, Έλληνες,Ice Swimming, ellines