Mundobasket 2023 στιγμές: Το Νότιο Σουδάν από τα ανοιχτά γήπεδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες! (videos)

Το Νότιο Σουδάν στη παρεθνική του συμμετοχή σε FIBA World Cup πέτυχε το απίστευτο! Εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όντας η κορυφαία ομάδα της Αφρικής με την

17η θέση που κατέλαβε. Μία επιτυχία που είναι πρωτοφανής για ένα κράτος που ατονομήθηκε το 2005 και αναγνωρίστηκε ως ξεχωριστό το 2011, δηλαδή πριν από 12 χρόνια. Ο άνθρωπος που ανέλαβε να μάθει μπάσκετ στο Νότιο Σουδάν είναι ο Λούολ Ντένγκ, δύο φορές All-Star στο NBA με σχεδόν 1000 ματς στο «μαγικό» κόσμο. Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, έφερε στο πάγκο τον Ρόγιαλ Άιβι, εκμεταλλευόμενος τις διασυνδέσεις που έχει αποκτήσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και τα υπόλοιπα είναι… ιστορία.

Μάλιστα, ο προπονητής της ομάδας (Ρόγιαλ Άιβι) μετά την ιστορική επιτυχία έκανε μία πραγματικά απίστευτη δήλωση: «Μέχρι πριν ενα χρόνο κάναμε προπόνηση σε ανοικτά γήπεδα με αετούς να κάνουν βόλτα από πάνω μας, τα γήπεδα ήταν ενίοτε πλημμυρισμένα και τώρα πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι απλά απίστευτο. Προφανώς και είναι η κορυφαία στιγμή στην αθλητική μου σταδιοδρομία»!

“Well yeah, South Sudan. We’re here! #1 in Africa!” #FIBAWC x #WinForSouthSudan x #Paris2024 pic.twitter.com/ZXzHmPSTQ9

FIBA (@FIBA) September 2, 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα