Oι 4 σωματοφύλακες της παριζιάνικης άμυνας

Η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για τον τέταρτο ημιτελικό της στο Champions League την τελευταία πενταετία με τόσο να καταφέρει ό,τι δεν κατάφερε στο Final Eight (ελέω Covid-19) της Πορτογαλίας το 2020. Ο πακτωλός χρημάτων που έχει ξοδέψει από το 2011 το κράτος του Κατάρ έχει αποδώσει καρπούς επί γαλλικού εδάφους -με 12 πρωταθλήματα η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας πρωτεύει στη σχετική λίστα της χώρας της- αλλά το μεγάλο απωθημένο

παραμένει το Champions League.

Στον αποψινό αγώνα στη Βεστφαλία κόντρα στην Ντόρτμουντ (22:00), ο Λουίς Ενρίκε που έχει επικριθεί από τον γαλλικό Τύπο για τους πειραματισμούς και την…απέχθειά του να επιλέγει τους παίκτες του στην κανονική τους θέση, αναμένεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην αμυντική τετράδα που έφερε τη μεγάλη πρόκριση στο τελικό καρέ της διοργάνωσης με τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο «Μοντζουίκ».

Έκαστος εφ’ω ετάχθη

Η τετράδα των Χακίμι, Μαρκίνιος, Ερναντέζ και Νούνο Μέντες είναι η πιο έμπειρη, η πιο αποτελεσματική, αυτή που δημιουργεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά, αυτή που αλληλοσυμπληρώνεται. Α, και κάτι άλλο. Ο καθένας παίζει στην θέση του…

H απουσία του Πορτογάλου από τον Μάιο του 2023 έως τον Ιανουάριο του 2024 ήταν ο βασικός λόγος που δεν έχουμε δει περισσότερες φορές τη συγκεκριμένη τετράδα στο χορτάρι. Ο Νούνο Μέντες επανήλθε στη δράση στις 25 Φεβρουαρίου κόντρα στη Ρεν για την 23η αγωνιστική της Ligue 1. Το ντεμπούτο για το συγκεκριμένο κουαρτέτο έγινε στον ημιτελικό του γαλλικού Κυπέλλου με τη Ρεν στις 3 Απριλίου. Και η δεύτερη κοινή παρουσία τους ήρθε 13 ημέρες μετά, στον αγώνα ρεβάνς με την ομάδα του Τσάβι.

Η επιστροφή του Νούνο Μέντες “κλείδωσε” την τετράδα

Εξαιρουμένου του 21 ετών (17 ματς στο Champions League) Νούνο Μέντες, οι άλλοι τρεις έχουν παραστάσεις από τη διοργάνωση: 45 συμμετοχές για τον Χακίμι, στα 25 του, με Ρεάλ, Ντόρτμουντ, Ίντερ και Παρί. Ο 28χρονος Λουκά Ερναντέζ έχει 49 αγώνες με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μπάγερν Μονάχου προτού βρεθεί στο Παρίσι. Οι τραυματισμοί του τού έχουν στερήσει έναν μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών. Ο 29χρονος Μαρκίνιος (12 σεζόν στην Παρί και recordman αγώνων για τον σύλλογο) μετράει 89 αγώνες στην κορυφαία διοργάνωση.

Βεβαίως στο παριζιάνικο δυναμικό υπάρχουν κι άλλοι που καλύπτουν τις προδιαγραφές, ο Ντανίλο Περέιρα (59 ματς), ο Μίλαν Σκρίνιαρ (37) κι ο απών καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν Πρενέλ Κιμπεμπέ (43). Η επιστροφή του Νούνο Μέντες ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος είδε την παλέτα του να αποκτά κι άλλο χρώμα, με τον Χακίμι να μην μονοπωλεί την δημιουργία από τα άκρα. Με αυτή την τετράδα στην άμυνα, οι πιθανότητες των πρωταθλητών Γαλλίας να επιστρέψουν σε τελικό Champions League ύστερα από 4 χρόνια είναι αυξημένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Oι 4,Oi 4