ΑΕΚ-Λαμία 3-0: “Πικρή” νίκη με κέρδος το χειροκρότημα (videos)

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη 3-0 κόντρα στη Λαμία, αλλά το “τρίποντο” του ΠΑΟΚ στο “Βικελίδης” την έκανε… πικρή, με το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος του αγώνα να είναι το “τρόπαιο” της.

Η αντίδραση στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ Τα πλάνα των προπονητών

Με αλλαγές και νέα

πρόσωπα παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος άρχισε το ματς με τον Αθανασιάδη στην εστία, στην άμυνα τετράδα τους Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, δύο αμυντικά χαφ τους Σιμάνσκι, Γιόνσον, δεξιά τον Άμραμπατ, αριστερά τον Τσούμπερ και τον Λιούμπιτσιτς να παίζει πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία.

Από την άλλη ο Λεωνίδας Βόκολος χρησιμοποίησε τον Χατζηεμμανουήλ στο τέρμα, δεξιά Βασιλαντωντόπουλο, αριστερά Σίντκλεϊ, στόπερ τους Γιαννούτσο, Τζανετόπουλο, στα χαφ τους Τζανδάρη, Σαντάνα, δεξιά τον Τερεζίου, αριστερά τον Λέικ και τον Σλίβκα πίσω από τον Μάλτσι.

Με φρεσκάδα και άνετο προβάδισμα δύο τερμάτων

Οι αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα έδωσαν φρεσκάδα στην ΑΕΚ, η οποία ήταν πιεστική και με καλή κυκλοφορία της μπάλας χάνοντας την πρώτη ευκαιρία μόλις στο δεύτερο λεπτό, όταν από σέντρα του Τσούμπερ, ο Λιούμπιτσιτς πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο ρυθμός ήταν ίδιος και στα επόμενα λεπτά με την δεύτερη καλή στιγμή της Ένωσης να έρχεται στο 14′, όταν από ωραίο σουτ του Τσούμπερ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χατζηεμμανουήλ.

Το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στο 20′, χάρη στην εξυπνάδα του Άμραμπατ ο οποίος εκτέλεσε γρήγορα πλάγιο στον χώρο, ο Λιούμπιτσιτς κινήθηκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας και με δυνατό συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χατζηεμμανουήλ.

Στο 26′ ο Άμραμπατ σέντραρε, ο Τσούμπερ έκανε κεφαλιά-πάσα για τον Λιούμπιτσιτς όμως το σουτ του Κροάτη αποκρούστηκε με δυσκολία από τον Χατζηεμμανουήλ, ενώ στο 29′ από κάθετη του Λιούμπιτσιτς στον Τσούμπερ, ο Ελβετός σούταρε από πλάγια θέση με τον γκολκίπερ της Λαμίας να διώχνει με δυσκολία.

Η ΑΕΚ βρήκε δεύτερο γκολ στο 40′ όταν από πάσα του Ρότα ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε ωραία από τη δεξιά πλευρά, γύρισε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και ο Τσούμπερ με δυνατό σουτ σημείωσε το 2-0.

Το μυαλό στο “Βικελίδης” με γκολ Σιμάνσκι στο τέλος

Στο δεύτερο μέρος ο Αλμέιδα έβγαλε τον Ρότα πιθανότατα λόγω ενοχλήσεων και έβαλε δεξιά τον Πινέδα, ενώ ο Βόκολος άλλαξε τον Λέικ με τον Νούνιες με την ΑΕΚ να συνεχίζει να πιέζει και στο 52′ να αγγίζει τρίτο γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε ελάχιστα εκατοστά άουτ.

Στο 56′ ο Βασιλαντωνόπουλος σούταρε, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει με δύο προσπάθειες, ενώ στο 60′ ο Τσούμπερ σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Ελβετός δοκίμασε ξανά το πόδι του στο 64′, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η ΑΕΚ σκόραρε στο 64′ όταν ο Γιόνσον έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή, πάσαρε αριστερά στον Τσούμπερ, ο οποίος σέντραρε για να σκοράρει με κεφαλιά ο Πόνσε. Το γκολ όμως δεν μέτρησε λόγω φάουλ του Γιόνσον στο κλέψιμο της μπάλας πάνω στον Τερεζίου ακυρώνεται το γκολ.

Ακόμα μία καλή στιγμή για την Ένωση στο 78′ όταν από ωραία ατομική ενέργεια του Ελίασον, ο Χατζηεμμανουήλ έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

Το τρίτο γκολ της ΑΕΚ ήρθε στο δεύτερο λέπτό του εξτρά χρόνου όταν από το κόρνερ του Ελίασον, ο Σιμάνσκι βρέθηκε μόνος του και από κοντινή απόσταση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Keywords
Τυχαία Θέματα