ΑΕΚ-Προμηθέας 67-79: Επεισοδιακή πρόκριση με ηγέτη Χέιλ (videos & highlights)

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Προμηθέα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για λογαριασμό της έκτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League.

Σε ένα παιχνίδι δίχως… αύριο για αυτούς, οι Πατρινοί πήραν μεγάλη νίκη (79-67) που τους έδωσε την πρόκριση για τη φάση των «8» της διοργάνωσης, όπου βρίσκεται από χθες το Περιστέρι. Το σύνολο του Ηλία

Παπαθεοδώρου έφτασε τις τέσσερεις νίκες σε έξι παιχνίδια και τερμάτισε στην δεύτερη θέση του Group L πίσω από τη Μούρθια.

Από την άλλη, η ΑΕΚ δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον από αυτό το παιχνίδι, καθώς ήταν σίγουρα τέταρτη στον ίδιο όμιλο, όμως πάλεψε για το γόητρο και την ιστορία της, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε και έμεινε για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι στο θεσμό χωρίς να… γευτεί τη χαρά της νίκης.

Το ματς

Νευρικό ξεκίνημα και… κακό μπάσκετ στην πρώτη περίοδο

Οι άμυνες, τα άστοχα σουτ και τα αρκετά λάθη κυριάρχησαν στην πρώτη περίοδο στα Άνω Λιόσια. Ο Προμηθέας παρουσιάστηκε ελαφρώς καλύτερος και είχε το προβάδισμα (11-6) στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης, όμως στα επόμενα πέντε δεν κατάφερε να πετύχει ούτε έναν πόντο και έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να περάσει μπροστά (12-11) με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Η περίοδος των σερί και η πρόκριση στο… νήμα

Τα επιμέρους σερί για κάθε ομάδα… μίλησαν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου έκανε το ξεκίνημα με δέκα αναπάντητους πόντους και πήρε το προβάδισμα (21-14), η ΑΕΚ απάντησε με επίσης δέκα δικούς της και ανέτρεψε την κατάσταση (24-21), προτού ο Προμηθέας τρέξει νέο σερί 8-0 για να γράψει το 24-29 περίπου ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Η «Ένωση» έβγαλε για ακόμη μια φορά αντίδραση και χάρη στο τρίποντο του Χολ 17 δευτερόλεπτα πριν το τέλος πήγε στα αποδυτήρια σε απόσταση… αναπνοής (29-31).

Την ίδια ώρα η Χάποελ Χολόν βρισκόταν δύο πόντους πίσω από τη Μούρθια στο Ισραήλ (31-33) και δήλωνε… βροντερό παρόν στην υπόθεση πρόκριση.

Κορυφαίος του πρώτου μέρους ο Χάντερ Χέιλ του Προμηθέα με 11 πόντους και 5 στα 9 σουτ εντός παιδιάς.

Έβαλε… βάσεις πρόκρισης ο Προμηθέας

Με σκοπό να «κλειδώσει» την υπόθεση πρόκριση μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Προμηθέας. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, κράτησαν την ΑΕΚ χωρίς εύστοχο καλάθι εντός παιδιάς για περίπου τέσσερα λεπτά και έχτισαν προβάδισμα κοντά στους δέκα πόντους. Το επιμέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν 24-17 για τους Πατρινούς, που έβαλαν… στέρεες βάσεις πρόκρισης χωρίς να τους νοιάζει το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού στον όμιλο.

Επεισοδιακό φινάλε και σπουδαία πρόκριση για τους Πατρινούς

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η τελευταία περίοδος. Μετά από μια στιγμή έντασης μεταξύ του Λίνου Χρυσικόπουλου και του Δημήτρη Αγραβάνη, κάποιοι φίλαθλοι της «Ένωσης» πέταξαν αντικείμενα προς τον πάγκο του Προμηθέα, που αποχώρησε από το παρκέ και πήγε προς τα αποδυτήρια. Λίγα λεπτά μετά και αφού τα εμπλεκόμενα άτομα από την κερκίδα απομακρύνθηκαν οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε με 7 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Η διακοπή αυτή φαίνεται πως ευνόησε την ΑΕΚ, που χάρη σε ένα ξέσπασμα και πέντε συνεχόμενους πόντους του Δημήτρη Αγραβάνη πλησίασε στους έξι (59-65) με πέντε λεπτά να απομένουν. Τη σκυτάλη από τον Έλληνα φόργουορντ πήρε ο Κουζμίνσκας, που με δικό του σερί πέντε αναπάντητων πόντων μείωσε στον πόντο για τον «δικέφαλο» (64-65).

Σε εκείνο το σημείο ήρθε η ώρα του Χάντερ Χέιλ. Με εννέα συνεχόμενους πόντους και συνολικά 15 στην τελευταία περίοδο ο Αμερικανός έκανε το 64-65, 64-74 και έστειλε την ομάδα του στους «8» κορυφαίους του Basketball Champions League.

Ο Χέιλ τελείωσε το παιχνίδι με 29 πόντους και ήταν σαφώς ο κορυφαίος για τους Πατρινούς. Από την άλλη, σε καλή μέρα βρέθηκαν οι Κουζμίνσκας (14 πόντους, 8 ριμπάουντ) και Αγραβάνης (13 πόντους, 8 ριμπάουντ).

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 17-20, 17-24, 21-24.

Keywords
Τυχαία Θέματα