Αϊτχόφεν – Βαλβάικ 3-1: Ευτυχισμένοι και οι δύο

Σ’ ένα παιχνίδι που το ενδιαφέρον ήταν μονόπλευρο, καθώς η PSV ήταν ήδη πρωραθλήτρια, αλλά οι φιλοξενούμενοι ζούσαν με την αγωνία της αποφυγής του αγώνα μπαράζ για παραμονή στην κατηγορία.

Το σώμα στο Φίλπς Στάντιον αλλά το πνεύμα και τα αφτιά στο παιχνίδι της Φέγενορντ με την Εκσέλισιορ για τους ανθρώπους της Βαλβάικ. Στο χορτάρι πάντως μπήκαν εξαιρετικά, καθώς άνοιξαν το σκορ στο 16ο λεπτό με αντεπίθεση και σκόρερ τον Μάργαρετ.

Οι παίκτες της PSV άρχισαν να μπαίνουν στο πνεύμα

του αγώνα και πίεσαν αρκετά τον Βάεσεν έχοντας αρχικά δοκάρι στο 22ο λεπτό με τον Μπακαγιόκο και δύο διαδοχικές φάσεις με τον Τίλμαν. Το γκολ ήρθε από τον Λουκ ντε Γιονγκ με άπιαστη κεφαλιά στο 44ο λεπτό, αυτό ήταν το 28ο γκολ του έμπειρου φορ, με το οποίο ισοφάριζε την πιο παραγωγική σεζόν του στο πρωτάθλημα, ενώ έφτασε στο ένα γκολ τον Παυλίδη που είχε 29.

Στο δεύτερο μέρος η αγωνία άρχισε να… φεύγει από τους φιλοξενούμενους καθώς έρχονταν ευχάριστα νέα από το παιχνίδι της Εκσέλσιορ με την Φέγενορντ, καθώς οι περσινοί πρωταθλητές είχαν σκοράρει.

Στη συνέχεια πέτυχαν κι άλλα γκολ κάνοντας πλέον δεδομένο το ότι η Βάλβαϊκ παρέμενε στην κατηγορία χωρίς να πρέπει να μπει στη διαδικασία των μπαράζ.

Η PSV πέτυχε άλλα δύο γκολ, το πρώτο με πέναλτι του Ντε Γιόνγκ που έφτασε τον Παυλίδη και τερμάτισαν “αγκαζέ” στην πρώτη θέση των σκόρερς και το δεύτερο, τρίτο στο σύνολο με αυτογκόλ του Λέλιεβελντ στο 83ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα