Άρης: Η αυτοκριτική είναι το λιγότερο…

Διάθεση έντονης αυτοκριτικής δείχνουν μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης οι παίκτες του Άρη, όπως και ο προπονητής της ομάδας. Το ίδιο έπραξαν και μετά τον αγώνα με τη Λαμία, με τον οποίο έκλεισαν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2023. Κοινή παράμετρος των δύο αναμετρήσεων, ο τρόπος που οι “κίτρινοι” έχασαν πολύτιμους βαθμούς, τρεις στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” κι άλλους δύο στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αντίστοιχα, πέντε συνολικά.

Σε μία φάση που ο Άρης

έδειχνε ότι έχει φτάσει στο peak του, με τη νίκη στις 26 Νοεμβρίου απέναντι στον πρωτοπόρο τότε Παναθηναϊκό, δεν βρήκε τις σταθερές που τόσο πολύ ήθελε από το ξεκίνημα της σεζόν. Ακολούθησε ένας Δεκέμβρης που αντί να φέρει βελτίωση, έφερε προβληματισμό: ήττα από την ΑΕΚ στην αρχή, νίκη στην κόψη του ξυραφιού με τον ΟΦΗ και ισοπαλία-μαχαιριά με τη Λαμία στο φινάλε. Προβληματισμός που μεγάλωσε στο ξεκίνημα του Ιανουαρίου, με τη χθεσινή ήττα με ανατροπή, 3-2 από 0-2, στην Τρίπολη.

Για απογοητευτικό αποτέλεσμα μιλούσαν οι “κίτρινοι” μετά τον αγώνα με τη Λαμία και για ανεξήγητα λάθη έφτασαν να μιλούν μετά τον αγώνα με τον Αστέρα. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις των Μάρτιν Μοντόγια, Νέβεν Τζούρασεκ και βεβαίως του προπονητή της ομάδας, Άκη Μάντζιου, στο τέλος της αναμέτρησης στην Τρίπολη. Κάτι που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερο πισωγύρισμα και βούλιαγμα στην εσωστρέφεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αυτοκριτική που έκαναν οι αρχηγοί της ομάδας, Χούλιαν Κουέστα, Φαμπιάνο Λέισμαν, Γιακούμπ Μπράμπετς και Βλαντιμίρ Νταρίντα στην εξ αποστάσεως συζήτηση που είχαν με τον επικεφαλής της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρο Καρυπίδη. Απολογήθηκαν απαντώντας σε αυτό που τους είπε ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας περί ευθύνης των ίδιων των παικτών στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Η συζήτηση κατέληξε με τον Θόδωρο Καρυπίδη να τους ζητάει να μεταφέρουν και στους συμπαίκτες τους την επισήμανση ότι αυτοί οι ίδιοι και μόνον αυτοί έχουν την ευθύνη να γυρίσουν τον διακόπτη, αναλαμβάνοντας ο καθένας το μερίδιο που του αναλογεί. Στη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των ποδοσφαιριστών σήμερα (4/1) στα αποδυτήρια του προπονητικού κέντρου στο Νέο Ρύσιο, πράγματι συμφώνησαν ότι έχουν την ευθύνη κι ότι αυτοί πρέπει να γυρίσουν το διακόπτη.

Αυτό, όμως, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια συμφωνία στα λόγια. Στην ζωή γενικότερα και στο ποδόσφαιρο ειδικότερα οι πράξεις μετράνε. Σε αυτή την περίπτωση, η αυτοκριτική είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι “κίτρινοι”, καθώς, λόγω εμφανίσεων και αποτελεσμάτων και σε προηγούμενα παιχνίδια πριν από τα δύο τελευταία, έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, το ελαφρυντικό του καλού προηγούμενου.

Ακριβώς μπροστά έχουν μια σειρά πολύ απαιτητικών αγώνων για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ο μόνος τρόπος να γυρίσουν πραγματικά τον διακόπτη είναι να πάρουν αποτελέσματα. Να μαζέψουν ό,τι πέταξαν ως τώρα σε θεωρητικά πιο εύκολες αναμετρήσεις και να βγάλουν την ομάδα από τον φαύλο κύκλο που έχει μπει από το περασμένο καλοκαίρι ακόμη. Ιδού, λοιπόν…

Keywords
Τυχαία Θέματα