Άστον Βίλα: Ο Ουνάι Έμερι και η τρύπα που άνοιξε ο ίδιος (video)

Βλέποντας τον Μόργκαν Ρότζερς να αποχωρεί από το γήπεδο με τραυματισμό, ο οποίος σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα Άστον Βίλα Μπεν Ντίνερι, τον αφήνει εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν δεν μπορείς παρά να στεναχωριέσαι για τον Ουνάι Έμερι… να στεναχωριέσαι βέβαια αν είσαι οπαδός της Άστον Βίλα.

Άλλο ένα πρόβλημα, άλλη μια καλή είδηση για τον Ολυμπιακό.

Οι απώλειες του Έμερι είναι πολλές και σημαντικές.

Δεν

το λένε στην Άστον Βίλα αλλά μοιάζει αρκετά πιθανό ο Εμιλιάνο Μαρτίνες να δώσει το παρών στον αγώνα με τον Ολυμπιακό μια παρουσία που από μόνη της μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα αλλά πόσο να βελτιώσει την αγωνιστική λειτουργία; Πιθανότατα ελάχιστα ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι αλλά σίγουρα είναι ηγέτης και θα συμμαζέψει λίγο την άμυνά του.

Ο Ουνάι Έμερι βέβαια έχει μπει σε μια τρύπα την οποία άνοιξε μόνος του. Ένα κλειστό ροτέισον και μια άρνηση να καλύψει κενά που υπήρχαν και τον Ιανουάριο όπως αυτά του στόπερ Μινγκς και του μέσο-επιθετικού Μπουέντία. Άτυχος γιατί έχασε τον πολύτιμο Καμαρά τον Φλεβάρη, άτυχος γενικώς γιατί δεν μπορεί να δώσει ανάσες στον Ντίν αριστερά καθώς ο Μορένο μια παίζει και τρεις είναι εκτός.

Άτυχος γιατί έχασε τον Τίλεμανς πριν από τα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν, άτυχος γιατί προστέθηκε και η απώλεια του Ρότζερς, άτυχος όμως γιατί το επέλεξε. Προχθές με την Μπράιτον έβαλε στο γήπεδο τον Τσέιμπερς. Ο 29χρονος στόπερ και αμυντικός μέσος είναι αρκετά έμπειρος. Σίγουρα δεν είναι από τις πρώτες επιλογές αλλά έπαιξε απέναντι στην Μπράιτον στο μόλις έκτο παιχνίδι του φέτος με συνολικό χρόνο συμμετοχής 250 λεπτά. Η Άστον Βίλα έχει παίξει 53 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Πέντε παίκτες έχουν παίξει ήδη 50 ή περισσότερα παιχνίδια με τον Ντιαμπί, τον οποίο κράζει όλος ο κόσμος της Άστον Βίλα μετά την ήττα από την Μπράιτον, να έχει παίξει τα περισσότερα από όλους, 51. Από 50 έχουν παίξει οι Γουότκινς, Μπέιλι, ΜακΓκιν και Ντόουγκλας Λουίζ.

Με την Μπράιτον υπήρχαν παίκτες που δεν έδειχναν ικανοί να βγάλουν ενενηντάλεπτο. Ο Ντόουγκλας Λουίζ μοιάζει εξαντλημένος. Ο Κόνσα επίσης. Ο ΜακΓκιν και ο Μπέιλι παίζουν εκτός θέσης. Αν η Άστον Βίλα δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει σε ενενήντα λεπτά τον Αντίνγκρα της Μπράιτον, ο οποίος τελικά της πήρε το ματς και δεν έκανε καμία προσαρμογή να τον σταματήσει, δεν μπορώ να καταλάβω πως θα σταματήσει αυτή η ομάδα τον Ποντένσε για παράδειγμα που θα πέσει πάνω στους ίδιους παίκτες γιατί, άλλοι δεν υπάρχουν.

Όλα αυτά είναι καλές ειδήσεις για τον Ολυμπιακό. Το μόνο που φάνηκε από το παιχνίδι με την Μπράιτον ήταν ότι η Άστον Βίλα από ένα σημείο και μετά απλά ήταν στο γήπεδο. Κανένα ρίσκο, κανένα σπριντ, καμία κούραση, καμία φάση απλά ήταν εκεί μήπως πάρει την ισοπαλία καθώς νομίζω πως έτσι κι αλλιώς στο Champions League θα βγει γιατί η Τότεναμ δεν θα νικήσει την Μάντσεστερ Σίτι. Δεν ήθελε να ξοδέψει άλλες δυνάμεις.

Δύο πράγματα έχω να τονίσω περιγράφοντας το παιχνίδι με την Μπράιτον…

Ο Ντιέγκο Κάρλος πιθανότατα είναι ο καλύτερος στόπερ αυτής της ομάδας και ίσως είναι βασικός μάλλον παρέα με τον Λανγκλέ που δεν έπαιξε ούτε ένα δευτερόλεπτο. Σε μια άθλια ημέρα η Αστον Βίλα που έκανε δύο τελικές σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε για εκατοστά, ως όφσαϊντ. Αυτό συνέβη σε στημένη μπάλα, σε δεύτερο χρόνο. Τις στημένες μπάλες επιμελείται ο εξαιρετικός κόουτς Όστιν ΜακΦι που είναι υπεύθυνος για το 80% αυτών, το άλλο 20% ανήκει στον Έμερι.

Με το +2 ο Ολυμπιακός, απέναντι σε αυτή την Άστον Βίλα, έχει ένα εξαιρετικό προβάδισμα πηγαίνοντας στον δεύτερο ημιτελικό για να γράψει ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα