Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-2: Ο Μλαντένοβιτς έδωσε την πρόκριση στις καθυστερήσεις (vds)

Ο Παναθηναϊκός με γκολ των Πέρεθ και Μλαντένοβιτς νίκησε με 2-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό. Κρίθηκε με το γκολ του Μλαντένοβιτς στο πέμπτο λεπτό (από τα έξι που

είχε δείξει ο διαιτητής, Ευαγγέλου) των καθυστερήσεων κι ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή, με το συνολικό σκορ να είναι 2-2, η παράταση φαινόταν πιθανό ενδεχόμενο.

Ο Παναθηναϊκός, γενικώς, στο παιχνίδι ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία και τη διάθεση να δημιουργήσει ευκαιρίες, έψαξε και νωρίτερα το 0-2, απέναντι σε έναν Ατρόμητο που πρόσεξε κυρίως την άμυνά του και όταν το σκορ ήταν και στο 0-1, δεν έκανε κάποια ευκαιρία στο β’ ημίχρονο.

Τα σχέδια των προπονητών

Ο Ατρόμητος είχε τον Τσιντώτα στην εστία. Η άμυνα ήταν με Ασεβέδο, Τσακμάκη και Αθανασίου, ενισχυμένη και με Κιβρακίδη και Ντεμπόκ. Προωθημένος ήταν ο Αντζιέλσκι, με Βαλένσια και Βρακά, πιο κοντά ενώ ο Κούντε με τον Εντερ ήταν στους χαφ

Ο Παναθηναϊκός ήταν με τον Ντραγκόφσκι στην εστία. Η τετράδα της άμυνας ήταν με Κώτσιρα και Μλαντένοβιτς στα άκρα και τους Ακαϊντίν και Ούγκο, δίδυμο στο κέντρο των μετόπισθεν. Ο Γερεμέγεφ ήταν στην επίθεση με τριάδα από πίσω τους Παλάσιος, Μπερνάρ και Μπακασέτα. Ρούμπεν και Τσέριν ήταν στους χαφ.

Ο Παναθηναϊκός την πρωτοβουλία

Ο Ατρόμητος πολύ γρήγορα έδειξε τις προθέσεις του να παίξει κυρίως άμυνα. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, οι φάσεις δεν έρχονταν για τους Πράσινους. Μια ευκαιρία νωρίς (κεφαλιά του Πέρεθ στο 5’, έστειλε την μπάλα άουτ) ήταν για αρκετή ώρα ό,τι πιο επικίνδυνο είχε να επιδείξει ο Παναθηναϊκός που είχε την κατοχή. Ο Ατρόμητος είχε σημαντική ευκαιρία με τον Αντζιέλσκι να ανοίξει το σκορ. βρέθηκε σε θέση βολής λίγο πίσω από το πέναλτι, η μπάλα προσέκρουσε στον εκτεθειμένο, Βρακά και η επίθεση σταμάτησε.

Γκολ από τον Πέρεθ και 0-1

Ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ από στημένη μπάλα. Ο Πέρεθ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1 (μετά από “στρώσιμο” της μπάλας από τον Ακαϊντίν) και αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Ισπανός με τον Παναθηναϊκό, στην τρίτη του σεζόν με τους Πράσινους.

Ευκαιρίες

Μετά το 0-1, ο Παναθηναϊκός έχοντας και την ψυχολογία, έκανε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου άλλες δύο φάσεις. Στο 39’, ο Μλαντένοβιτς κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπακασέτας με κίνηση στο πρώτο δοκάρι, με πλασέ, έστειλε την μπάλα άουτ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος, ο Μπακσέτας εκτέλεσε κόρνερ, ο Ακαϊντίν, έπιασε δυνατή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 71%-29% η κατοχή

Στο τέλος του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός είχε κατοχή 71%-29% και οι τελικές ήταν 7(1)-1(0) για τους Πράσινους

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει το 0-2

Οι ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο ήταν όλες για τον Παναθηναϊκό. Ο Μλαντένοβιτς στο 57′ γύρισε από τα αριστερά, ο Μπακασέτας, μόνος του από το ύψος του πέναλτι, έστειλε με το αριστερό, την μπάλα άουτ.

Στο 60′ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Γερεμέγεφ βγάζει τετ-α-τετ τον Τσέριν που πλασάρει και ο Τσιντώτας μπλόκαρε. Στο 62’, ο Γερεμέγεφ σκοράρει, η φάση ελέγχθηκε, το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του Γερεμέγεφ.

Στο 73’ Ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα, ο Γερεμέγεφ έπιασε στην κίνηση το σουτ, ο Τσιντώτας έδιωξε. Στο 76’ Ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, συρτά, με πάσα στον Μπακασέτα που σούταρε με τη μία, ψηλά πάνω από την εστία του Τσιντώτα.

Εντονες διαμαρτυρίες από Παναθηναϊκό για πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται έντονα για τη φάση στο 80’, για κράτημα του Τσακμάκη στον Γερεμέγεφ. Διαιτητής και VAR άφησαν το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε με ανακοίνωση την ώρα του αγώνα.

Γενικώς, στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός βρήκε περισσότερους χώρους μιας και από τον Ατρόμητο, υπήρχε η διάθεση να βγει πιο μπροστά, χωρίς πάντως οι γηπεδούχοι να κάνουν ευκαιρία στο β’ μέρος.

Το γκολ στις καθυστερήσεις

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μλαντένοβιτς που έπιασε εκπληκτική κεφαλιά για να στείλει την μπάλα πάνω από τον Τσιντώτα. Πέρεθ και Μλαντένοβιτς, οι σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν και οι καλύτεροι παίκτες ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο Φατίχ Τερίμ, την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι την έκανε στο 90′ όταν πέρασε τον Τζούρισιτς στη θέση του Γερεμέγεφ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κιβρακίδης (86′ Πομόνης) , Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Έντερ (86′ Έρλινγκμαρκ), Κούντε (90′ Φριντγιόνσον), Βρακάς (67′ Ρομπάιγ), Αντζιέλσκι, Βαλένσια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Μπερνάρ, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Γερεμέγεφ (90′ Τζούριτσιτς)

Keywords
Τυχαία Θέματα