Μπολόνια: Μετά τη Τζιρόνα και τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, άλλο ένα όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι (pic+vid)

Το Σάββατο η εκπληκτική Μπολόνια του Τιάγκο Μότα πέρασε σαν σίφουνας από το «Ντιέγκο Μαραντόνα» και με τη νίκη της 2-0 επί της Νάπολι, εξασφάλισε ουσιαστικά την παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς είναι πλέον στην τρίτη θέση, στο +7 από την πέμπτη θέση δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Serie A.
Έτσι μετά τα ωραία εφετινά ποδοσφαιρικά παραμύθια της Τζιρόνα που επίσης

θα συμμετάσχει στο Champions League και της Μπάγερ Λεβερκούζεν που μετά την εύκολη κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει τη σεζόν με ένα ονειρεμένο τρεμπλ, οι «ροσομπλού» κατάφεραν και αυτοί να ολοκληρώσουν ένα ποδοσφαιρικό θαύμα.

Η Μπολόνια είναι ένας μεγάλος σύλλογος με περήφανη ιστορία, αλλά τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της μνημονεύονται ως επί το πλείστον σε… μαύρο και άσπρο, με τα έξι από τα επτά Scudetti της, να έρχονται πριν από τον πόλεμο και το έβδομο να έρχεται το 1964.
Έκτοτε, ο σύλλογος βολόδερνε συνήθως στο μέσο της βαθμολογίας, με περιστασιακές πτώσεις στη δεύτερη ή ακόμα και στην τρίτη κατηγορία και μόνο περιστασιακά… φλερτ με την Ευρώπη. Αλλά τώρα, η ομάδα της Εμίλια-Ρομάνα, τερμάτισε οριστικά μια αναμονή 25 ετών για να φτάσει στον στόχο της συμμετοχής σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Thiago Motta ball at Bologna. pic.twitter.com/36aYxhI5SG

— Football Tweet  (@Football__Tweet) April 24, 2024

Η Μπολόνια έπαιξε έναν αγώνα στο παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1964, την ίδια χρονιά που κατέκτησε τον τελευταίο από τους επτά τίτλους πρωταθλήματος, αλλά δεν έχει συμμετάσχει ποτέ στο σύγχρονο Champions League.
«Περισσότερο από το Champions League είμαι χαρούμενος για την ομάδα που για άλλη μια φορά πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε μια καλή ομάδα», δήλωσε ο Μότα, μετά το θριαμβευτικό 2-0 επί της Νάπολι. «Βάζω όλη μου την ενέργεια στο να απολαύσω τη στιγμή γιατί όλοι οι παίκτες ήταν υπέροχοι».

@DiMarzio / @SkySport “Bologna's eventual qualification in the UCL will it change Thiago Motta's plans? I don't think so, Thiago would like Bologna's project to be centred on him, but right now it is not. The club makes its project and the coach is part of this, he is not the… pic.twitter.com/3UpGCjJwby

— JuveFC (@juvefcdotcom) May 12, 2024

Σαν ένας άλλος… Τσάμπι Αλόνσο, ο Τιάγκο Μότα μεταμόρφωσε μία ομάδα φοβική και χωρίς ξεκάθαρους στόχους, σε μία ομάδα με υψηλές βλέψεις. Γεννημένος νικητής ως ποδοσφαιριστής, με 28 τίτλους στην τρποαιοθήκη του, με Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Παρί Σεν Ζερμέν, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι θα γινόταν μια μέρα προπονητής. Και αποδείχτηκε ότι μπορεί να γίνει και καλός προπονητής. Μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις 41 χρόνων και η Μπολόνια αποτελεί μόλις τον τρίτο σταθμό της προπονητικής του καριέρας.
Ήρθε στη Μπολόνια τον Σεπτέμβριο του 2022, για να αντικαταστήσει τον αδικοχαμένο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς και στην πρώτη του σεζόν οδήγησε την ομάδα στην 9η θέση, το υψηλότερο πλασάρισμα μετά την περίοδο 2005-06.
Το συμβόλαιο του Τιάγκο Μότα εκπνέει στο τέλος της σεζόν, υπάρχει αβεβαιότητα για το αν θα παραμείνει στην ομάδα, αλλά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ελπίζει ότι θα συνεχίσει να απολαμβάνει τις υπηρεσίες ενός από τους πιο ελπιδοφόρους προπονητές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, για όσο καιρό τον έχει στο «Ρενάτο Ντα’ Λάρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα