Εργαστήρι Μαγειρικής της Nestlé για Παιδιά Όλο Yγεία

Αθήνα 20 Νοεμβρίου 2018 – Περισσότερα από 250 παιδιά έλαβαν μέρος στο Εργαστήρι Μαγειρικής που διοργάνωσε η Nestlé σε συνεργασία με τους σεφ Κυριάκο Μελά και Δημήτρη Σκαρμούτσο την Κυριακή 18.11.2018 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία, που στόχο έχει την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των παιδιών για την ισορροπημένη
διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα. Επτά εργαστήρια, διάρκειας 70’ το καθένα, πραγματοποιήθηκαν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 6 – 11 ετών. Οι μικροί φίλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Nestlé και συμμετείχαν σε μια σειρά από δραστηριότητες με κεντρικό θέμα την υγιεινή διατροφή.

Το εργαστήριο, που πραγματοποιήθηκε στο συμβολικό κτίριο Παλαιών Φούρνων της Τεχνόπολης, ξεκίνησε με 5 διαδραστικά παιχνίδια που συντόνισε η ομάδα εμψυχωτών «Πολύχρωμη Σπείρα». Μέσα από αυτά, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη σημασία της υγιεινής διατροφής αλλά και της κάλυψης βασικών διατροφικών αναγκών στην καθημερινότητα, μέσα από το πρίσμα διαφορετικών επαγγελμάτων. Στη συνέχεια, ετοίμασαν δύο υγιεινές συνταγές που μπορούν να αποτελέσουν απλές και γρήγορες λύσεις για το σχολείο. Ξεκινώντας από την αλμυρή συνταγή, μαζί με τον σεφ Κυριάκο Μελά, τα παιδιά έμαθαν να ετοιμάζουν τορτίγια λαχανικών, χρησιμοποιώντας υλικά όπως γιαούρτι, παρμεζάνα, αβοκάντο, κοτόπουλο, iceberg, καρότο, σπανάκι κ.ά. Συνεχίζοντας, η ομάδα του δημοφιλούς σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου έδειξε στους μικρούς συμμετέχοντες απλά βήματα για να φτιάχνουν τη δική τους μπάρα ενέργειας, με βρώμη, μέλι και αποξηραμένα φρούτα.

Ο επιστημονικός σύμβουλος – διατροφολόγος της Nestlé Ιωσήφ Αλεξανδρίδης βρίσκονταν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στη διάθεση των γονέων και συνοδών για ερωτήσεις και συμβουλές πάντα με γνώμονα την καλύτερη ανάπτυξη των παιδιών.

«Είναι πάντοτε χαρά να μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά, ιδιαίτερα όταν οι έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που συμμετέχουν στην προετοιμασία του φαγητού τείνουν να έχουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες», σχολίασε η Υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων Nestlé Ελλάς, Αγγελική Παπαδοπούλου. «Όταν μάλιστα αυτό γίνεται με την καθοδήγηση αγαπημένων σεφ, ο ενθουσιασμός των παιδιών είναι διπλός και ζωντανεύει τη δέσμευσή μας για Καλή Διατροφή, Καλύτερη Ζωή.»

Σχετικά με το πρόγραμμα Nestlé «Παιδιά Όλο Υγεία»

Η πρωτοβουλία Nestlé «Παιδιά Όλο Υγεία» ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2009. Μέχρι σήμερα, με μια σειρά από πολύ σημαντικές συνεργασίες με διατροφικούς οργανισμούς και ακαδημαϊκούς φορείς έχει προσφέρει διατροφική εκπαίδευση σε περισσότερα από 110.000 παιδιά. Η προσπάθεια συνεχίζεται με τη νέα μορφή της πρωτοβουλίας, που περιλαμβάνει την επιστημονική έρευνα, τις διαρκείς βελτιώσεις των προϊόντων της εταιρείας, αλλά και ενέργειες που στόχο έχουν να βοηθήσουν την οικογένεια στο σπουδαίο έργο της να μεγαλώσει πιο υγιή παιδιά. Το πρόγραμμα αποτελεί μία από τις κομβικές παγκόσμιες δράσεις της Nestlé παγκοσμίως, στηρίζοντας άμεσα το σκοπό του Ομίλου «ενισχύοντας την ποιότητα ζωής και συνεισφέροντας σε ένα πιο υγιές μέλλον», για τον άνθρωπο και την οικογένεια, για τις κοινότητές μας και για τον πλανήτη.

#NestléGreece #HealthierKids #HealthierKidsAre

Σχετικά με τη Nestlé
Η Nestlé είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ροφημάτων παγκοσμίως. Με παρουσία σε 189 χώρες σε όλο τον κόσμο και 328.000 εργαζομένους, ο Όμιλος δεσμεύεται σε έναν σκοπό: να ενισχύσει την ποιότητα ζωής και να συνεισφέρει σε ένα πιο υγιές μέλλον. Η Nestlé προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών για τους ανθρώπους και τα κατοικίδιά τους για κάθε στάδιο της ζωής τους. Οι περισσότερες από 2.000 μάρκες της περιλαμβάνουν από προϊόντα με παγκόσμια αναγνώριση όπως ο Nescafé ή η Nespresso μέχρι αγαπημένες τοπικές μάρκες, όπως ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος και το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή. Η στρατηγική για Διατροφή, Υγεία και Ευεξία οδηγεί την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας. Τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Nestlé βρίσκονται στην ελβετική πόλη Vevey, όπου η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από 150 χρόνια.

Στην Ελλάδα, η Nestlé έχει παρουσία πάνω από 100 χρόνια. Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της εταιρείας είναι η κυκλοφορία του «Γαλακτούχον Άλευρον Nestlé» το 1899, η «εφεύρεση» του Nescafé Frappé to 1957, η εξαγορά της Λουμίδης ΑΕ και του εργοστασίου καφέ στα Οινόφυτα το 1987.

Σήμερα ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε 9 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, απασχολεί 800 μόνιμους εργαζομένους και το 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από την εγχώρια παραγωγή. Επιπλέον, εκτός από τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά, η Nestlé Ελλάς εξάγει ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος και φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή στις ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως.

Στον τομέα της κοινωνικής υπευθυνότητας, η Nestlé Ελλάς ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ για όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη, εστιάζοντας σε τρεις βασικούς πυλώνες: την απασχόληση των νέων, τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών και την υποστήριξη οικογενειών χαμηλού εισοδήματος με δωρεές προϊόντων. Έτσι, με την πρωτοβουλία για τη νεανική απασχόληση Nestlé needs YOUth δημιούργησε περισσότερες από 500 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους κάτω των 30 μέχρι το 2016 στην Ελλάδα και ανανέωσε τη δέσμευσή της για ακόμη 450 ευκαιρίες απασχόλησης μέχρι το 2020. Παράλληλα, με το πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης Παιδιά Όλο Υγεία έχει αγγίξει μέχρι σήμερα περισσότερους από 110.000 μαθητές, ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει δωρίσει τρόφιμα αγοραστικής αξίας άνω των 2,5 εκ. ευρώ σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και περιφερειών όλης της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Όμιλο Nestlé, επισκεφθείτε http://www.nestle.com.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Nestlé στην Ελλάδα, επισκεφθείτε το www.nestle.gr.

Για συμβουλές για τη διατροφή, την υγεία και την ευεξία όλης της οικογένειας, καθώς και το Πρόγραμμα Επιβράβευσης ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, επισκεφθείτε το www.nestlenoiazomai.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα