Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U13: Αρχή αύριο με τρεις αγώνες για την Ελλάδα

. Με πλήρη σύνθεση παρούσα βεβαίως και η Ελλάδα, που ήταν και πέρσι στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, στο εναρκτήριο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας, αλλά και πρόπερσι στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου στο event-προάγγελο του νέου θεσμού, το Europe Under 13 Challenge. Στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας μετέβησαν σήμερα Τρίτη 21/05 σε δύο δόσεις (οι περισσότεροι από την Αθήνα

κι ένα μικρό γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη) οι παμπαίδες Απόστολος Βατσακλής, Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης, Γιώργος Σασσάνης και οι παγκορασίδες Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη, Ελπίδα Τασιού και Αναστασία Μιχάλαρου. Το πρόγραμμα αρχίζει με το ομαδικό, όπου οι συνθέσεις είναι και φέτος μικτές, δηλαδή με αγόρια και κορίτσια μαζί. Υπεύθυνες στην τεχνική καθοδήγηση της εθνικής αποστολής θα είναι δύο σωματειακές προπονήτριες, η Λουκία Γιανναδάκη του ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης και η Ανίτα Χατσατριάν του Θερμαίου Θέρμης. Επίσης, ο Μιχάλης Αγγελίδης του ΟΑ Χανίων έχει δηλωθεί στο πρωτάθλημα ως προπονητής του Μαρκουλάκη στα ατομικά αγωνίσματα.

Στο European Under 13 Championships θα συμμετάσχουν 29 ομάδες, οι οποίες είναι χωρισμένες σε οκτώ ομίλους. Η Ελλάδα έχει κληρωθεί από την τρίτη σειρά των seeding στον 5ο όμιλο με αντιπάλους την Τσεχία (επικεφαλής), την Πολωνία και τη Μολδαβία. Το έργο της για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του γκρουπ, που οδηγούν στο στάδιο 2 είναι πολύ δύσκολο, αλλά στην πρώτη τους παρουσία σε τέτοια διοργάνωση τα παιδιά μπορούν σίγουρα να βγάλουν απαιτήσεις μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις.

ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ προκρίνονται στην κορυφαία 16άδα (A Finals), ενώ οι επόμενες ομάδες θα συνεχίσουν για κατάταξη στο πιο κάτω επίπεδο (B Finals). Το σύστημα διεξαγωγής του κάθε ομαδικού αγώνα είναι ίδιο για τρίτη χρονιά και προβλέπει πέντε επί μέρους ματς. Από ένα ατομικό για δύο αγόρια και δύο κορίτσια, καθώς και διπλό μικτό.

Για το σύστημα διεξαγωγής του αγωνίσματος η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) έχει ορίσει ότι στο στάδιο 1 και το στάδιο 2 γίνονται όλα τα επί μέρους παιχνίδια και ανάλογα με τις νίκες βγαίνουν οι βαθμοί (στο 5-0 παίρνει 5 βαθμούς ο νικητής, στο 4-1 παίρνει 4 βαθμούς ο νικητής και 1 ο χαμένος κοκ). Γκρουπ θα έχει και το στάδιο 2 του ομαδικού. Στο επίπεδο Α για παράδειγμα, οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε 4 γκρουπ των 4ων. Πάλι θα παίξουν μεταξύ τους με το σύστημα «ένας προς όλους» και στο στάδιο 3 οι νικητές των γκρουπ θα συνεχίσουν για τις θέσεις 1-4, οι 2ες ομάδες για τις θέσεις 5-8 κοκ. Ανάλογα θα προχωρήσουν για την τελική τους κατάταξη και οι ομάδες, που μετά το στάδιο 1 θα περάσουν στο B Finals.

Από γκρουπ θ’ αρχίσει και το απλό. Επίσης οι δύο πρώτοι αθλητές και οι δύο πρώτες αθλήτριες θα προκριθούν στο κυρίως ταμπλό (A Finals), ενώ οι υπόλοιποι/ες θα μεταφερθούν στο πιο κάτω επίπεδο (B Finals). Το διπλό μικτό θα έχει νοκ άουτ ταμπλό από την αρχή. Οι κληρώσεις για τα ατομικά θα διενεργηθούν στις 23/05.

Το πρόγραμμα για την εθνική μας ομάδα στην πρώτη φάση (η Ρουμανία ίδια ώρα με την Ελλάδα):

Στις 09:00 Τσεχία-Ελλάδα Τραπέζι 6

Στις 13:00 Ελλάδα-Μολδαβία Τραπέζι 4

Στις 17:00 Πολωνία-Ελλάδα Τραπέζι 3

* Πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ορίζει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δύο γυναίκες προπονήτριες ως υπεύθυνες της αποστολής! Η Χατσατριάν έχει αγωνιστεί ως αθλήτριά μας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων και τώρα γίνεται η πρώτη από τη Β. Ελλάδα, που πάει και με προπονητικό ρόλο σε αντίστοιχη διοργάνωση μικρών ηλικιών.

* Η 13χρονη Σαρικάκη, η 12χρονη Τασιού και ο 11χρονος Μαρκουλάκης θα ζήσουν πρώτη φορά την εμπειρία τουρνουά στο εξωτερικό.

* Στον ιστότοπο https://www.ettu.tv/en-int/page/home-ettu οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν καθημερινά τα λινκ για τις ιντερνετικές μεταδόσεις. Η ETTU TV αναφέρει ότι θα έχει live streaming από τα τραπέζια 1 και 2. Συνεπώς για αύριο δεν θα υπάρχει κάλυψη αγώνα της Ελλάδας, πάντως το λινκ για το τραπέζι 1 είναι https://www.ettu.tv/en-int/livestream/day-1-table-1/1754526 και για το τραπέζι 2 https://www.ettu.tv/en-int/livestream/day-1-table-2/1754530.

* Στη διεύθυνση ETTU.org – Draws & Results ανεβαίνουν όλες οι βασικές πληροφορίες για τη διοργάνωση.
ETTU.org – Draws & ResultsETTU.org

Keywords
Τυχαία Θέματα