Γ. Μαυρωτάς στο BBC: «Η ευνομία μέσα στα γήπεδα θα περιορίσει τη δύναμη των παραβατικών ομάδων»

Ο Γιώργος Μαυρωτάς εστίασε στην αυστηρότητα των διοικητικών μέτρων που θα επιβάλλονται στους παραβάτες από την αναβαθμισμένη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), στο σύγχρονο πλαίσιο για το σύστημα εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και στον νέο τρόπο ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων μέσω κινητού τηλεφώνου. Σημείωσε δε, την ανάγκη υιοθέτησης των προβλέψεων της σύμβασης Saint Denis του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια, προστασία και εξυπηρέτηση των θεατών, που πέρυσι κύρωσε η χώρα μας.

Ερωτηθείς για τη βία που παρατηρείται εκτός των γηπέδων

και κατά πόσο τα αυστηρά μέτρα που ψηφίστηκαν θα την περιορίσουν, έκανε σαφές ότι η συνεργασία με την αστυνομία, η ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά και η τεχνολογία η οποία θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση και απομόνωση των παραβατικών στοιχείων, θα κόψει τον «ομφάλιο λώρο» μεταξύ των γηπέδων και αυτών των στοιχείων. «Η ευνομία μέσα στα γήπεδα θα περιορίσει τη δύναμη των παραβατικών ομάδων, που από την παρουσία τους στο γήπεδο αντλούν δύναμη και εξουσία, “στρατολογούν” νέους και δρουν και εκτός γηπέδων» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο κ. Μαυρωτάς επισήμανε ότι η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο που πολλές φορές βρίσκει γόνιμο έδαφος στον αθλητισμό για να εκφραστεί, δεν γεννιέται από τον αθλητισμό, αλλά παρασιτεί σε αυτόν. Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν θα μπορέσουν να προστατεύσουν τον αθλητισμό από τέτοια φαινόμενα, που όχι μόνο δεν έχουν θέση σε αυτόν, αλλά είναι εντελώς αντίθετα με τις αξίες που ο αθλητισμός πρεσβεύει, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα