Η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου ζήτησε από τη FIFA τον αποκλεισμό του Ισραήλ

Η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC) υποστήριξε σήμερα (16/5) στο συνέδριό της στην Μπανγκόκ, την παλαιστινιακή πρόταση για αποκλεισμό του Ισραήλ από τη FIFA λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα, ενώ κατάργησε επίσης τα όρια θητείας για τους ανώτερους αξιωματούχους του.

Ο πρόεδρος της AFC Σεΐχης Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Χαλίφα εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρόταση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης ενόψει του συνεδρίου της FIFA

την Παρασκευή (17/5), η οποία στοχεύει να «υιοθετήσει άμεσες και κατάλληλες κυρώσεις κατά των ισραηλινών ομάδων».

«Η AFC είναι τόσο δυνατή όσο τα μέλη της και όταν ένα από αυτά υποφέρει, επηρεάζονται όλοι οι άλλοι», είπε ο Σεΐχης Σαλμάν στους αντιπροσώπους.

«Η AFC στέκεται στο πλευρό της ομοσπονδίας της Παλαιστίνης και μαζί τους αναζητούμε αποτελεσματικές λύσεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο στα παράπονα που έθεσε στην πρότασή της», πρόσθεσε.

«Είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε την ομοσπονδία της Παλαιστίνης για να επιτύχει μια γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση, σύμφωνα με τους κανόνες, τους κανονισμούς και τα καταστατικά της AFC και της FIFA», είπε.

Η πρόταση στάλθηκε από τους Παλαιστίνιους στη FIFA στις 11 Μαρτίου και θα συζητηθεί κατά το ετήσιο συνέδριο της FIFA, αφού προστέθηκε στην ατζέντα με την υποστήριξη των ομοσπονδιών της Αλγερίας, της Ιορδανίας, της Συρίας και της Υεμένης.

Οι εκπρόσωποι της AFC τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Γάζας και προβλήθηκε ένα βίντεο που παρήγαγε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης που υπογραμμίζει τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα στην ομιλία του προς τους αντιπροσώπους, καλώντας για ενότητα στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση ζητημάτων τόσο εντός όσο και εκτός του αθλητισμού»:

«Όλοι υποφέρουμε με αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη. Προσευχόμαστε για τις μητέρες που χάνουν τα παιδιά τους και προσευχόμαστε για τις μητέρες που χάνουν τα παιδιά τους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε.

«Το ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει πολύ λίγα, γιατί για να αλλάξουμε καταστάσεις σε όλα τα μέρη του κόσμου που είναι τραγικές, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε ενότητα, γιατί το ποδόσφαιρο είναι αυτό που ενώνει τους πάντες».

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα