Ηχηρό μήνυμα Ειρήνης στην τελετή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πάλης

Κατά την τελετή έναρξης των αγώνων όλοι οι εκπρόσωποι των χωρών κρατόντας ενωμένοι σε έναν κύκλο τις σημαίες των χωρών τους έστειλαν το μήνυμα «we love wrestling, please stop wars».

Στα αγωνιστικά με τρεις πρωταθλητές να κερδίζουν τα εισιτήρια για τα ρεπεσάζ ολοκληρώθηκε

η 1η ημέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15 στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι. Στο στυλ της Ελευθέρας αγωνίστηκαν 13 Έλληνες αθλητές δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για να πλασαριστούν όσο το δυνατών ψηλότερα στις κατηγορίες.Στα 38 κιλά ο Αλέξανδρος Σερετίδης και στα 48 κιλά οι Γιάννης Ζεϊτουνιάν και Γιάννης Κεσίδης θα λάβουν μέρος στους αγώνες της δεύτερης ευκαιρίας.

Ο Σερετίδης έχασε στην φάση των «16» από τον Μπακάεφ, ο οποίος όμως έφτασε μέχρι τον τελικό. Στα ρεπεσάζ θα αντιμετωπίσει αρχικά τον Ντοτιασβίλι από τη Γεωργία. Στη συνέχεια περιμένει ο Γκολχά από την Τουρκία, ενώ στον μικρό τελικό βρίσκεται ήδη ο Γεωργιανός Καρέλι.Στα 48 κιλά και οι δύο αθλητές μπήκαν στα ρεπεσάζ. Ο Γιάννης Ζεϊτουνιάν ηττήθηκε από τον Τούρκο Καπλάν και στα ρεπεσάζ θα παίξει με τον Σλοβάκο Βέτρακ, ενώ στον μικρό τελικό περιμένει ο Ισμαΐλ που κατάγεται από την Ρωσία.Ο Γιάννης Κεσίδης που έχασε από τον ανεξάρτητο Γκαμίντοφ, θα αντιμετωπίσει στα ρεπεσάζ τον Ρουμάνο Γκόραν.

Στη συνέχεια ο Αρμένιος Ισχανιάν περιμένει τον νικητή και στον μικρό τελικό προκρίθηκε ο Βούλγαρος Τουταρασβίλι.Στα 85 κιλά ο Δημήτρης Λοϊζίδης ξεκίνησε δυναμικά αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Μιχάι από τη Ρουμανίαμ, όμως στην συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αλιουκάεφ που κατάγεται από τη Ρωσία.Στα 41 κιλά, ο Μιχάλης Λαναράς κέρδισε στον ελληνικό «εμφύλιο» τον Αχμέτ Κούρου, ωστόσο στην φάση των «16» δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ούγγρο Πεκσί. Συμμετοχή στα 44 κιλά κατέγραψαν οι Χαράλαμπος Τοπάλοφ και Άαρον Μακρίδης, οι οποίοι έμειναν εκτός συνέχειας από τον Αρμένιο Γκαλίνσκι και τον συμπατριώτη του Παπικιάν, αντίστοιχα.Στα 52 κιλά, ο Θεόδωρος Τσιρίποφ αντιμετώπισε τον Μπελά από την Β. Μακεδονία, στα 57 κιλά ο Γιώργος Αλίδης έπαιξε με τον Πιλισβίλι, ενώ στα 62 κιλά ο Σάββας Ιακωβίδης κοντραρίστηκε με τον Μολδαβό Πανφίλι.Τέλος, στα 75 κιλά ο Αλέξανδρος Μεϊντής δεν τα κατάφερε κόντρα στον Γκεοργκίεφ από την Βουλγαρία και ο Κωνσταντίνός Μουρτζιλάκης έχασε από τον Τούρκο Τσερίτ.

Η τελετή έναρξης

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με την παρέλαση των σημαιών των χωρών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Στέργιος Λεωνάκης, καλωσόρισε τους αθλητές και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας και εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι το Λουτράκι φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος Ολυμπιονίκης έδωσε συγχαρητήρια για την διεξαγωγή της τεράστιας αυτής διοργάνωσης και υπενθύμισε ότι η Πάλη είναι το άθλημα που άνοιξε το δρόμο στα Ολυμπιακά μετάλλια, ενώ την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, Θοδωρής Χαμάκος.«Είναι σίγουρο πως σε αυτές τις ηλικίες θα ξεπηδήσουν οι επόμενοι Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης που θα τιμήσουν τις χώρες τους και την ήπειρό μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και στην οργανωτική επιτροπή για την διοργάνωση. Μην ξεχνάμε και τον δήμαρχο της περιοχής για την διαχρονική βοήθειά του στο άθλημα της πάλης. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την παρουσία της ζωντανής ιστορίας της ελληνικής πάλης, τον δις ολυμπιονίκη Πέτρο Γαλακτόπουλο που είναι από αυτούς που τα δύσκολα χρόνια ύψωσαν ψηλά την ελληνική σημαία. Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή διαμονή», δήλωσε.

Πρεμιέρα στην Πάλη Γυναικών με 13 συμμετοχές

Η δράση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15 συνεχίζεται την Πέμπτη (16/5) με την πάλη γυναικών. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με 13 αθλήτριες σε οκτώ κατηγορίες. Στα 36 κιλά η Άννα Μαρία Παρασύρη θα παίξει στην φάση των «16» με την Μίσουκ που κατάγεται από τη Ρωσία, ενώ στα προημιτελικά περιμένει η Μπαράμπας από τη Ρουμανία.Στα 42 κιλά η Κατερίνα Κατηφόρη θα παλέψει στις «16» με την Αχμαντλί από το Αζερμπαϊτζάν. Στα 46 κιλά η Ελένη Τρέλλη κληρώθηκε στα προκριματικά με την Ιταλίδα Καλντίερο, ενώ στους «16» περιμένει η Καριμλί από το Αζερμπαϊτζάν.

Στην ίδια κατηγορία η Ελένη Γκοντάτσι περιμένει στις «16» την αντίπαλό της που θα προκύψει από το ζευγάρι ανάμεσα στην Γαλλίδα Μεγκνάς και την ανεξάρτητη Μπουλάτοβα.Στα 50 κιλά η Φλώρα Ζερζελίδη θα συναντήσει στα προκριματικά την Ιορντάκε από τη Ρουμανία, ενώ εάν προκριθεί θα παίξει στις «16» με την Πολωνή Ποντκόσρσκα. Παράλληλα, η Αργυρώ Κοκολάκη στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην ανεξάρτητη Νατσούρινα και την Μαγυάρα Πουστάι.Στα 54 κιλά η Ελένη Γαβρινιώτη στα προκριματικά καλείται να αποκλείσει την Εσθονή Βαελιάν, με την Γαλλίδα Σαντέν Αμπλά να περιμένει στις «16». Στα προκριματικά της ίδιας κατηγορίας η Βασιλική Χριστοπούλου θα παίξει με την Τρέντε από την Λετονία.Στην φάση των «16» των 58 κιλών η Ελένη Ντούνια θα παίξει με την Ντουμίτρου από τη Ρουμανία.Στα 62 κιλά και στην φάση των «16» η Καλλιόπη Βασιλειάδου κληρώθηκε με την Κάρι από την Ιταλία, ενώ η Θωμαΐς Βερβέρη με την Μάλκοβα από τη Λετονία.Τέλος στα 66 κιλά υπάρχουν δύο ελληνοπολωνικές μονομαχίες. Η Πολυξένη Χρυσικάκη θα κοντραριστεί με την Λοϊάνιχ και η Βασιλική Καραβάνου με την Καζάκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα