Καιρός: Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Πιο αναλυτικά:

Για την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 προβλέπονται αρχικά αραιές νεφώσεις στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν γύρω από τους ορεινούς όγκους της βόρειας και κεντρικής χώρας και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα

(στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 18 βαθμούς), 15 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 10 έως 27 βαθμούς στην Ήπειρο), 14 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 12 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 18 έως 23 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες γενικά διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών σύντομων όμβρων τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Πηγή: Meteo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα