Κουλιμπαλί: ”Όνειρο που εκπληρώθηκε η Τσέλσι”

Ο 31χρονος Σενεγαλέζος αμυντικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους Μπλε του Λονδίνου, ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή του. Η άφιξή του είναι το κλειδί για τον προπονητή Τόμας Τούχελ, ο οποίος ήταν απελπισμένος για αμυντικές ενισχύσεις μετά τις αποχωρήσεις των Ρούντιγκερ και Κρίστενσεν αποχώρησαν ελεύθεροι νωρίτερα αυτό το μήνα. Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της μετακόμισής του στην Τσέλσι, ο Κουλιμπαλί σχολίασε την ευτυχία του για τη μετακόμιση, το αρχικό ενδιαφέρον τους για το 2016 και την επιθυμία του να εντυπωσιάσει

στο Λονδίνο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ με αυτήν την ομάδα στην Τσέλσι. Είναι μια μεγάλη ομάδα στον κόσμο και το όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Τσέλσι ήρθε πρώτη που με πήρε το 2016, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα όταν ήρθαν σε εμένα το δέχτηκα γιατί ήθελαν πολύ να έρθω στην Πρέμιερ Λιγκ για να παίξω για αυτούς. Όταν μίλησα με τους καλούς μου φίλους Μεντί και Ζορζίνιο (συμπαίκτες Εθνική Σενεγάλης και Νάπολι) έκαναν την επιλογή μου πιο εύκολη, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί σας σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς γιατί τους είδα πολλούς στο Λονδίνο και στο αεροπλάνο όλοι ήταν χαρούμενοι που βρίσκομαι εδώ. Θέλω λοιπόν να τους ευχαριστήσω και ελπίζω η σεζόν να είναι πραγματικά καλή και να δώσουμε μερικές καλές στιγμές στους οπαδούς».

Ο Κουλιμπαλί πέρασε οκτώ χρόνια στη Νάπολι από το 2014 έως το 2022, όπου αποδείχθηκε ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έκανε 317 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις για τους Partenopei, αποτελώντας μέρος της ομάδας που κέρδισε ένα Coppa Italia και ένα Supercoppa Italiana.

Keywords
Τυχαία Θέματα