Λίβερπουλ: Ο Mr. Perfect Ντόμινικ Σόμποσλαϊ

Περιγράφοντας τον αγώνα της Ουγγαρίας με την Σερβία – παρεμπιπτόντως ήταν ματσάρα – έπιασα τον εαυτό μου να κοιτάει με θαυμασμό τον Ντόμινικ Σόμποσλαϊ, τον αρχηγό των Ούγγρων.

Δεν είναι πως δεν γνώριζα το πόσο καλός παίκτης είναι αλλά περισσότερο έχει να κάνει με το γεγονός, ότι μπορεί να κάνει τα πάντα σε ένα γήπεδο.

Στην Λειψία έπαιζε στα άκρα της επίθεσης αριστερά και δεξιά, στην Λίβερπουλ παίζει οκτάρι, στην Ουγγαρία

παίζει… παντού.

Φανταστείτε ότι ο κόουτς των Ούγγρων Μάρκο Ρόσι τον έβαζε να εκτελεί τα ελεύθερα του τερματοφύλακα, προφανώς γιατί είναι ο καλύτερος στις μεγάλες μεταβιβάσεις στην ομάδα, και ξαφνικά πέντε δευτερόλεπτα μετά τον βλέπεις πάνω από το κέντρο να κάνει τρίγωνα με τον Σάλαϊ και τον Βάργκα.

Έχει σουτ, έχει πάσει σε κοντινή και μακρινή απόσταση, έχει τεχνική, προσαρμόζεται στην τακτική, σκοράρει, δίνει ασίστ, εκτελεί τα στημένα, είναι γρήγορος (35,2 χ/ω υψηλότερη ταχύτητα πέρσι στην Μπούντεσλιγκα 31ος ανάμεσα σε 506 παίκτες, 28ος σε τρεξίματα με ένταση, 7ος σε σπρίντ και 52ος σε χιλιόμετρα συνολικά) και είναι αρχηγός της Ουγγαρίας και όλα αυτά ενώ είναι μόλις 22 χρόνων.

Είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό πακέτο το οποίο η Λίβερπουλ “έκλεψε” με μόλις 70 εκατομμύρια Ευρώ από την Λειψία.

Επίσης, για να μην το ξεχάσω, δεν τραυματίζεται (φτου φτου). Όσο και αν έψαξα βρήκα έναν μυϊκό τραυματισμό όταν μετακόμισε από την Σάλτσμπουργκ στην Λειψία, στους προσαγωγούς τον Δεκέμβρη του 2020 και ένα μίκρο-πρόβλημα στον αστράγαλο τον Νοέμβρη του 2021. Από τότε, τίποτα.

Ήταν ο παίκτης κλειδί στο πρέσινγκ ψηλά για την Λειψία όταν έχανε την μπάλα την περσινή σεζόν και φυσικά και αυτό είναι ένα χάρισμα που αρέσει σίγουρα στον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο πατέρας του Ζολτ, υπήρξε ποδοσφαιριστής και έπαιξε σε διάφορες Ουγγρικές ομάδες. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2012 και έγινε προπονητής για να βοηθήσει τον γιό του. Εξαιρετική η δουλειά του καθώς και η συμβουλή του να εκτελεί 200 φάουλ μετά το τέλος της προπόνησης. Είναι ο τέταρτος Ούγγρος παίκτης στην ιστορία που φοράει την φανέλα της Λίβερπουλ μετά τους τερματοφύλακες Άνταμ Μπόγκνταν και Πέτερ Γκουλάτσι αλλά και τον μέσο Ίστβαν Κόζμα.

Αν καποτε λέγαμε ότι ήταν υπερβολικά τα 85 εκατομμύρια που έδωσε η Λίβερπουλ για να πάρει τον Φαν Ντάικ (…που δεν ήταν τελικά) τότε δεν θα αργήσουμε να πούμε ότι τα 70 που έδωσε στην Λειψία είναι υπερβολικά λίγα.

Σίγουρα θέλει χρόνο προσαρμογής ακόμη αλλά μοιάζει ήδη απαραίτητος για τον Γιούργκεν Κλοπ και τα στατιστικά του συνεχώς βελτιώνονται.

Αυτά από έναν οπαδό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… καλημέρα σε όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα