Νικολάς Σκιαπακάσε: Ο ποδοσφαιρικός αστέρας που βρέθηκε στη φυλακή και επέστρεψε στα γήπεδα

Η ζωή παίζει παιχνίδια… Πολλά παιχνίδια… Και μια στιγμή είναι αρκετή για να διαγράψει πολλές άλλες. Ο Νικολάς Σκιαπακάσε ζούσε το όνειρο μέχρι τον Γενάρη του 2022. Ανερχόμενο ποδοσφαιρικό αστέρι ήταν ο Ουρουγουανός και πρώτος σκόρερ στην Εθνική ομάδα Νέων της χώρας του, ενώ από τα 17 του χρόνια απέκτησε ευρωπαϊκή εμπειρία αρχικά στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης και στη συνέχεια στην Πάρμα, στη Φαμαλικάο και στη Σασουόλο.

Ο Σκιαπακάσε ήταν ήδη στην πόρτα της Εθνικής Ουρουγουάης, ωστόσο η επιστροφή του στην πατρίδα του και την Πενιαρόλ έμελλε να του αλλάξει

τη ζωή. Για πάντα.

Στις 26 Ιανουαρίου του 2022 ο Σκιαπακάσε ήταν στο δρόμο για το γήπεδο, προκειμένου να παρακολουθήσει το ντέρμπι της Νασιονάλ με την Πενιαρόλ. Δεν μπορούσε να αγωνιστεί, γιατί ήταν τραυματίας. Σε έναν έλεγχο της αστυνομίας, βρέθηκε στο αυτοκίνητο του ένα όπλο. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, παραδέχθηκε ότι ήθελε να το δώσει σε έναν χούλιγκαν της Πενιαρόλ! Ο Σκιαπακάσε καταδικάστηκε σε 14μηνη φυλάκιση και μπήκε άμεσα στη φυλακή. Τελικά εξέτισε 72 ημέρες πίσω από τα κάγκελα και το υπόλοιπο διάστημα σε κατ΄οίκον κράτηση.

Η δικαιοσύνη της Ουρουγουάης του αναγνώρισε ελαφρυντικά και τον άφησε να προπονείται με τον σύλλογο El Tanque Sisley στο διάστημα της ποινή του.

Πλέον ο Σκιαπακάσε είναι ελεύθερος και δοκιμάζει ένα νέο ξεκίνημα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η Miramar Misiones, ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ουρουγουάης του έδωσε την ευκαιρία και του πρότεινε συμβόλαιο για έναν χρόνο. Ο Σκιαπακάσε – ασφαλώς – το δέχθηκε και πλέον μπορεί να κάνει και πάλι όνειρα. Ποδοσφαιρικά όνειρα.

“Σήμερα σκέφτομαι μόνο την αυριανή προπόνηση. Πλέον είμαι καλά. Διαχειρίστηκα όσα έγιναν με επαγγελματίες και εκτιμώ το χρόνο που μου έδωσε η δικαιοσύνη για να μπορέσω να προπονούμαι. Όταν είσαι στη φυλακή, ποτέ δεν ξέρεις ποια θα είναι η μέρα που θα είσαι και πάλι ελεύθερος. Όμως ποτέ δεν έβγαλα το ποδόσφαιρο από το μυαλό μου. Ποτέ”, δήλωσε ο Σκιαπακάσε για όσα έζησε τον τελευταίο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα