Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Σε “θολά νερά” ψάρεψαν οι αναλυτές (videos)

Ο Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία στο “Απόστολος Νικολαϊδης” απέναντι στον Παναθηναϊκό με 2-2 και το τσεκάρισμα του ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την επόμενη σεζόν, επικεντρώνεται στο μεγάλο ματς της 29ης Μαϊου, όταν και θα συναντήσει στην “AEK Arena” τη Φιορεντίνα για τον τελικό του UEFA Europa Conference League. Πρόκειται για ένα ματς που αφορά

φυσικά την ιστορία και την υστεροφημία του συλλόγου, ενώ είναι ένα μόνιμο ¨”δαιμόνιο” για το κίνητρο των παικτών που σταδιακά θα επιχειρήσουν να συντονιστούν απόλυτα με τις ανάγκες του τελικού! Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μάθουν από πρώτο χέρι τα προτερήματα και τα τρωτά σημεία της Φιορεντίνα, η οποία 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε της Serie A, βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας, πίσω απ΄τη Λάτσιο και 7 πόντων απ’ τις θέσεις που οδηγούν απ’ την Ιταλία στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ο τελικός του UEFA Europa Conference League έχει ήδη ξεκινήσει για τους αναλυτές των δύο ομάδων, οι οποίοι ήδη έχουν αλιεύσει τα πρώτα στοιχεία των αντιπάλων, συνθέτοντας μια πρώτη εικόνα. Ίσως η Φιορεντίνα να βρέθηκε σε περισσότερο πλεονεκτική θέση σε ό,τι αφορά την κατασκοπία, καθώς ο Ολυμπιακός αφού τσέκαρε το εισιτήριο στον ημιτελικό με την Άστον Βίλα, άνοιξε μεγάλο μέρος των χαρτιών του σε τρία ιδιαίτερα απαιτητικά ματς με πολλά ζητούμενα κόντραε σε ΠΑΟΚ (2-0 εκτός), ΑΕΚ (2-0 εντός) και Παναθηναϊκό (2-2 εκτός). Αντίστοιχα οι “Βιόλα” μετά την πρόκριση επί της Μπριζ, έχουν συναντήσει δύο ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα από εκείνη στη βαθμολογία, τη Μόντσα (2-1 εντός) και τη Νάπολι (2-2 εντός), ενώ το κίνητρο δεν είναι τόσο υψηλό πλέον, καθώς προτεραιότητα είναι ο τελικός του Conference League για την ομάδα της Τοσκάνης.

Προφανώς η ανάλυση των δύο ομάδων και συγκεκριμένων μονάδων θα πραγματοποιηθεί με βάση τη συνολική εικόνα της σεζόν, ωστόσο η φόρμα μιας ομάδας και η αντιμετώπιση της, παίζει πάντα σημαντικό ρόλο σε ένα τόσο κρίσιμο ματς. Τι είδε λοιπόν ο Ιταλιάνο και οι συνεργάτες του; Τον Ολυμπιακό να ηττάται 2-0 απ’ τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μετά από “λίγη” εμφάνιση, την ίδια ομάδα να “εξαφανίζει” την ΑΕΚ λίγα 24ωρα μετά με το ίδιο σκορ (2-0) στο Φάληρο, αλλά και να “εξαφανίζεται” για ένα ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό (2-2). Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των παικτών του Ολυμπαικού προγανώς θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή των αναλυτών της Φιορεντίνα, οι οποίοι ωστόσο εύκολα μπορούν να κυκλώσουν τους μεγαλύτερους κινδύνους της ενδεκάδας του Ολυμπιακού. Για τους Ιταλούς θα είναι επιβεβλημένη η αντιμετώπιση της τριάδας των Ποντένσε, Φορτούνη και Ελ Κααμπί, ενώ κομβική η παρουσία των Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο. Αυτό είναι το προφανές. Από εκεί και πέρα γεννιέται ένα λαμπρό πεδίο για τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι αποτελούν παράγοντες “Χ” όταν τους δίνεται η ευκαιρία. Υπάρχει αρκετός δρόμος μέχρι τον τελικό, στον οποίο ο “άπειρος” Ολυμπιακού του “έμπειρου” Μεντιλίμπαρ, θα πρέπει να έχει στη διάθεση του, περισσότερα από ένα επιχειρησιακά σχέδια, για να αντιμετωπίσει κάθε σενάριο του μεγάλου ραντεβού!

Keywords
Τυχαία Θέματα