Ολυμπιακός: Με νέο “καπετάνιο” και 11άδα… μυστήριο κόντρα στην Σλόβαν

Πέρασε μία εβδομάδα με πολλές εξελίξεις για τον Ολυμπιακό με σημαντικότερη αυτή της αλλαγής προπονητή. Οι ερυθρόλευκοι μόλις λίγες ημέρες μετά το στραπάτσο από τη Μακάμπι και τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, καλούνται να αντιμετωπίσουν την Σλόβαν Μπρατισλάβας για το Γιουρόπα Λιγκ και καλούνται να το κάνουν με νέο “καπετάνιο“, τον 39χρονο Κάρλος Κορμπεράν. Πολλά πράγματα έπρεπε να αλλάξουν, αφού νέος γενικός αρχηγός της ομάδας είναι πλέον ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, αλλά κυρίως να καθαρίσουν

το μυαλό τους οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, ώστε να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι πνευματικά για το κρίσιμο παιχνίδι, απόψε (4/8 22:00) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. 

Κάρλος Κορμεράν και Αβραάμ Παπαδόπουλος ΠΗΓΗ: In Time SportsΝέος “καπετάνιος” μέσα στην φουρτούνα


Ο Κάρλος Κορμπεράν δεν είναι ο προπονητής “κράχτης”, δεν είναι το όνομα που ο κόσμος ήθελε να ακούσει, όμως αυτό δεν αποτελεί κριτήριο για το αν ο Ισπανός είναι ικανός να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού και να τον ανεβάσει επίπεδο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον πιστεύει και το έκανε από την πρώτη στιγμή. Τον έχει ζήσει ως αντίπαλο στην Πρέμιερσιπ στην Αγγλία και στο νησί ο Κορμπεράν έχει καλή εικόνα και καλό όνομα. Το ότι γι’ αυτόν “υπογράφει” ο Μαρσέλο Μπιέλσα είναι από μόνο του ένα σημαντικό “κρέντιτ”. 


Ο Ισπανός από τη Δευτέρα βρίσκεται στου Ρέντη, δεν έχασε δευτερόλεπτο και μάλιστα σύμφωνα με τα όσα λέγονται στο προπονητικό κέντρο των πρωταθλητών, ήρθε γεμάτος ενέργεια για δουλειά. 
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Κορμπεράν έδειξε να ξέρει πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό και το ρόστερ του, έδειξε να έχει στο μυαλό του ήδη ένα προσχέδιο και τι ακριβώς θα δουλέψει για το ματς αυτό. Φαίνεται πως το 4-3-3 είναι το σύστημα με το οποίο θα κάνει…ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού και με αυτό, για αρχή, θα προσπαθήσει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη τόνισε πως ιδανικά θέλει η ομάδα του να είναι αυτή που θα έχει την κατοχή και για 90λεπτα θα έχει επιθετικό προσανατολισμό. Όμως διευκρίνισε πως αυτό πάντα διαφοροποιείται από τον αντίπαλο και θα πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές και στο παιχνίδι. 

Ο Κάρλος Κορμπεράν και ο Κριστιάν Καρεμπέ ΠΗΓΗ: In Time SportsΟι αλλαγές στην Ευρωπαϊκή λίστα και η 11αδα ερωτηματικό


Ο Ισπανός προχώρησε σε μία αλλαγή στην λίστα της ομάδας που κατατέθηκε στην ΟΥΕΦΑ, αφού ο ίδιος επέλεξε να αφήσει εκτός τον Ζοάο Καρβάλιο και να εντάξει σε αυτήν τον Άβιλα, ενώ υπήρξε και μία αναγκαστική αλλαγή, καθώς η Ρωσική Ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν έχει στείλει τα χαρτιά του Χουάνγκ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σας αγωνιστεί. Τη δική του θέση πήρε ο Ουσεϊνου Μπα. 
Η πιθανή 11αδα μοιάζει πραγματικά με ένα τεράστιο ερωτηματικό αφού κανείς δεν ξέρει τι έχει δει και σκεφτεί ο ίδιος Κορμπεράν αυτές τις τρεις μέρες στου Ρέντη. Εξάλλου ο ίδιος τόνισε πως ο καθένας έχει την δική του οπτική στο πώς βλέπει τους παίκτες. Τεράστιο το ρίσκο του να μιλήσει κανείς για πιθανή 11αδα, αφού παραμένουν πολλά ανοιχτά μέτωπα. Ίσως μόνο ο Βατσλίκ να θεωρείται σίγουρα βασικός, όλες οι θέσεις της άμυνας παραμένουν ανοιχτές, με τον Όλεγκ να μοιάζει πιο σίγουρος καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική στα δικά μας τα μάτια. Από την άλλη πλευρά το πρόβλημα του Βρσάλικο λογικά θα δώσει θέση στον Άβιλα ενώ ο τραυματισμός του Μανωλά, λογικά, θα μας δώσει ένα δίδυμο Παπασταθόπουλου – Σισέ μπροστά από το Τσέχο τερματοφύλακα. 

Οι παίκτες του Ολυμπιακού στον Αγιασμό της ομάδας ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μπροστά απ’αυτούς κι εφόσον πάει σε τριάδα στα χαφ πιθανή επιλογή θα ήταν αυτή με τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Μαντί ενώ στην τριάδα της επίθεσης, η λογική πάντα, μας βάζει να σκεφτούμε τον Μασούρα από τη μία πλευρά, τον Ρατζέλοβιτς, που δείχνει να κερδίζει πόντους, από την άλλη και στην κορυφή…ένα τεράστιο ερωτηματικό. Λογικά τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί αλλά και πάλι χωρίς κανείς να βάζει το χέρι του στην φωτιά. Τα πάντα είναι ανοιχτά, ακόμα και στο αν θα επιλέξει το 4-3-3. 
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως και πάλι ο ίδιος τόνισε, το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες του να εμφανιστούν με καθαρό μυαλό και το πνεύμα του νικητή. 
Έναν τέτοιο Ολυμπιακό αναμένουμε απόψε το βράδυ, να μπει με την καρδιά του Πρωταθλητή και να… τρώει σίδερα, όπως συνηθίζεται να λέμε. Το σύστημα και η 11αδα θα είναι επιλογές του νέου τεχνικού βάση των όσων έχει δει μέσα σε μόλις τρεις ημέρες. Τα υπόλοιπα όμως ανήκουν στο μυαλό και στην ψυχή των παικτών.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είναι και πάλι εκεί ΠΗΓΗ: In Time Sports

Όσο για τον κόσμο του Ολυμπιακού; Τα πράγματα είναι απλά, φαίνεται εξάλλου και από το μήνυμα της Θύρας 7 στα σόσιαλ, θα δώσει και πάλι το παρόν ώστε να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Keywords
Τυχαία Θέματα