Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-5: Πράσινη επέλαση στο Αγρίνιο (vds)

Ο Μπερνάρ ήταν στους μεγάλους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στην εκτός έδρας νίκη επί του Παναιτωλικού. Με τρία γκολ ο Βραζιλιάνος έβαλε τις βάσεις για τη νίκη για έναν Παναθηναϊκό πάντως που ήταν πολύ σοβαρός και αποφασισμένος να μετατρέψει -όπως και έκανε- σε παράσταση για έναν ρόλο το παιχνίδι.

Πήρε εντυπωσιακή νίκη με 5-0 με αποδοκιμασίες να ακούγονται

από τους φίλους του Παναιτωλικού μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, Τσαγκαράκη.

Τα σχέδια

Ο Γκάμπριελ Σούρερ είχε και σε αυτό το παιχνίδι τριάδα στην άμυνα, με παρόντα τον Οικονόμου που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Στην εστία ήταν ο Καπίνο και η τριάδα της άμυνας ήταν οι Μαλής, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε. Στα δεξιά πλάγιος φουλ μπακ ο Λιάβας και από τα αριστερά ο Τορεχόν. Τσιγγάρας, Πέρες, Μπαλντασάρα στους χαφ και ο Καρέλης προωθημένος, με τον Ντίας κοντά του.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό είχε τον Ιωαννίδη στην επίθεση. Ο Μπρινιόλι στην εστία, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ τετράδα στην άμυνα. Πέρεθ, Βιλένα και Μπερνάρ ήταν η τριάδα των χαφ, Παλάσιος (δεξιά) Μαντσίνι (αριστερά) στα άκρα και τον Ιωαννίδη στην κορυφή.

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός, γρήγορο γκολ

Ο Παναθηναϊκός από νωρίς πήρε την πρωτοβουλία στο παιχνίδι και στο 11’ έκανε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Ιωαννίδης δίνει στον Παλάσιος, αυτός γυρίζει, ο Βιλένα δεν πιάνει “γεμάτο” το πλασέ, ο Καπίνο μπλοκάρει. Στο 13’ έκανε το 0-1 με τον Μπερνάρ. Ο Χουάνκαρ ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ για να σκοράρει ο Βραζιλιάνος.

Κι άλλες ευκαιρίες

Ο Παναθηναϊκός έλεγχε το παιχνίδι. Η μόνη φορά, στο πρώτο ημίχρονο που απείλησε ο Παναιτωλικός ήταν στο 23’. Ο Πέρεθ, μετά από συνεργασία με τον Καρέλη περίπου από το ύψος του πέναλτι, έκανε την προσπάθεια, ο Μάγκνουσον πρόλαβε, έβαλε την κόντρα, το σουτ δεν είχε δύναμη και μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.

Ολες οι άλλες φάσεις ήταν για τον Παναθηναϊκό που έψαχνε και δεύτερο γκολ. Στο 29’ με τον Μπερνάρ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, έβαλε την κόντρα ο Οικονόμου, στη συνέχεια, ο Παλάσιος έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 32’, εκπληκτική ενέργεια του Ιωαννίδη, έκανε ατομική προσπάθεια, έπαιξε με δύναμη, έφτασε μέχρι την τελική προσπάθεια, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Ντουάρτε και η μπάλα κόρνερ. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σένκεφελντ έπιασε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Καπίνο, στη συνέχεια της φάσης, ο Παλάσιος σούταρε άουτ.

Διαμαρτυρία για πέναλτι

Σε αυτή τη φάση υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από τον Παναθηναϊκό για μη καταλογισμό πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μαλή στον Σένκεφελντ και μάλιστα υπήρχε και σχετική ανάρτηση στα social media από τον Παναθηναϊκό.

Ευκαιρία με Μαντσίνι

Στο 42’ κόρνερ για τον Παναθηναϊκό. Μάγκνουσον και Ιωαννίδης στη φάση, κόντρες, φάση διαρκείας, η μπάλα καταλήγει στον Μαντσίνι, σουτάρει άουτ, ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό.

Και το 0-2 πάλι με Μπερνάρ

Ο έξτρα χρόνος στο πρώτο μέρος ήταν ένα λεπτό. Δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί, ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ. Τακουνάκι-πάσα του Ιωαννίδη για τον Μπερνάρ, ο Βραζιλιάνος σουτάρει, η μπάλα στα δίχτυα, 0-2.

Είσοδος Χουάνπι για Παναιτωλικό

Ο Σούρερ, από την αρχή του δευτέρου μέρους, έβαλε τον Χουάνπι στη θέση του Τσιγγάρα για να κάνει πιο επιθετικό τον Παναιτωλικό. Η πρώτη ευκαιρία πάντως ήταν πάλι για τον Παναθηναϊκό. Στο 51’, από το φάουλ που εκτελεί ο Μπερνάρ, κεφαλιά του Μάγκνουσον, ο Καπίνο διώχνει σε κόρνερ.

Στο 53’ ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να απειλήσει. Κόρνερ για τους γηπεδούχους, το δεύτερο -σε εκείνο το σημείο- στο παιχνίδι, ο Τορεχόν έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα άουτ.

Στο 56’, ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Χουάνπι εκτελεί απευθείας φάουλ και η μπάλα περνάει άουτ, αρκετά κοντά πάντως από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.

Το 0-3, πάλι ο Μπερνάρ

Στο 63’ γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπερνάρ είναι και πάλι ο σκόρερ. Εκτελεί απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο Ιωαννίδης και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3.

Από το 0-3 και μετά, ο ρυθμός του παιχνιδιού -όπως ήταν φυσιολογικό- για αρκετά λεπτά ήταν διαφορετικός. Δεν υπήρχαν φάσεις όταν όμως το παιχνίδι μπήκε στο τέλος, ο Παναθηναϊκός έδωσε και πάλι γρήγορο ρυθμό.

Άλλα δύο γκολ και δοκάρι

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να βάζει “κερασάκια” στην τούρτα. Οι Πράσινοι έβαλαν άλλα δύο γκολ με τον Αϊτόρ να ευστοχεί (86′) στο πέναλτι που πήρε ο Σπόραρ από τον Σενγκέλια. Ο Τσαγκαράκης πήρε την απόφαση μετά από έλεγχο της φάσης και νωρίτερα έλεγχο και του VAR που ήταν ο Μανούχος.

Το 0-5 έγινε με τον τον Μάγκνουσον στις καθυστερήσεις.

Νωρίτερα, στο 90′, είχε δοκάρι ο Βιλένα.

Παναιτωλικός (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Οικονόμου, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Λιάβας (56′ Φρ.Ντουάρτε), Τσιγγάρας (46′ Χουάνπι), Μπαλντασάρα, Πέρες, Τορεχόν, Ντίας (65′ Σενγκέλια), Καρέλης (76′ Πέδρο).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ (64′ Αράο), Βιλένα, Μπερνάρ (75′ Τσέριν), Παλάσιος (80′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (75′ Σπόραρ), Μαντσίνι (64′ Αϊτόρ).

Keywords
Τυχαία Θέματα