Παναθηναϊκός-Βόλος 3-0: Το έκανε εύκολο, είχε ρυθμό, καλή απόδοση και… φουλ για Μπράγκα (vds)

Ο Παναθηναϊκός ήταν των πολλών αλλαγών αλλά αυτό ουδόλως τον έβγαλε από τον ρυθμό του. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που κρίθηκε και η πορεία του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός είχε δύο γκολ και ευκαιρίες και για τρίτο. Ο ρυθμός στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα ενώ ο Βόλος

μόνο μετά το 60’ έκανε δύο-τρεις καλές φάσεις με τον Μπρινιόλι να έχει εξαιρετική επέμβαση στο 60’ στο πλασέ του Μωραϊτη κι ενώ το σκορ ήταν τότε 2-0.

Επτά αλλαγές ο Γιοβάνοβιτς, πρώτο για τον Σένκεφελντ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε 7 αλλαγές στην εντεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι με την Μπράγκα. Στην εστία ο Μπρινιόλι, δεξιός μπακ ο Κώτσιρας και αριστερός ο Μλαντένοβιτς, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Σένκεφελντ με τον Μάγκουσον. Ρούμπεν, Μπερνάρ και Τσέριν είναι η τριάδα στους χαφ και στην επίθεση είναι ο Ιωαννίδης, έχοντας στο πλάι Παλάσιος και Βέρμπιτς. Για τον Σένκεφελντ είναι το πρώτο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του

Οι επιλογές του Μπράτσου

Για τον Βόλο είναι ο Σιαμπάνης στην εστία, δεξιός μπακ είναι ο Αλχο και αριστερός ο Λούνα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο είναι ο Σιέλης με τον Κρούζλιακ. Τσοκάνης και Γκλάβσιτς είναι το δίδυμο των αμυντικών χαφ, σε σχηματισμός 4-2-3-1. Στην κορυφή της επίθεσης είναι ο Μραζ και η τριάδα πίσω από τον επιθετικό είναι Μαχαίρας, Κόμπα και Ντέλετιτς

Το 1-0 με Τσέριν, το σερί του Σλοβένου

Πολύ γρήγορα διαμορφώθηκε η εικόνα του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός πήρε την μπάλα και την πρωτοβουλία των κινήσεων και βρήκε και γρήγορα το γκολ. Στο 11’ ο Τσέριν, με πλασέ έκανε το 1-0 και ο Παναθηναϊκός στο 14’ είχε νέα ευκαιρία με τον Ιωαννίδη.

Για τον Τσέριν ήταν το πέμπτο γκολ, συνολικά, με τον Παναθηναϊκό, τα 4 ήταν εναντίον του Βόλου και έχει ένα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στο διάστημα το πρώτου μέρους, η μόνη φάση που ο Βόλος πλησίασε στην περιοχή του Μπρινιόλι με αξιώσεις ήταν στο 20’ όταν ο Άλχο έκανε τη σέντρα και ο Μαχαίρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Πάλι ο Ιωαννίδης

Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Ιωαννίδης έπαιξε σημαντικό ρόλο. Εναντίον της Μπράγκα ήταν αυτός που είχε βγάλει την πάσα για τον Μαντσίνι, στο παιχνίδι με τον Βόλο, στο 37’ έκανε το 2-0. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ιωαννίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Νωρίτερα, στο 32’ ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία. Ωραία προσπάθεια από τον Κώτσιρα, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Σιαμπάνης έδιωξε σε κόρνερ

Με ποσοστό… 82%-18%

Χαρακτηριστικό της εικόνας του παιχνιδιού, είναι και το ότι στο 40’, το ποσοστό κατοχής της μπάλας ήταν 82%-18% για τον Παναθηναϊκό. Το 2-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου

Με Αράο, Αϊτόρ και Σπόραρ από τον πάγκο

Με δύο αλλαγές για την κάθε ομάδα άρχισε το δεύτερο μέρος. Αράο και Αϊτόρ πήραν τις θέσεις των Πέρεθ και Παλάσιος. Για τον Βόλο οι Μωρταϊτης και Μπαριέντος πήραν τις θέσεις των Μραζ και Γκλάβσιτς. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε την ίδια επιθετική διάθεση και τον γρήγορο ρυθμό. Πλησίασε το 3-0 με τον Αϊτόρ στο 51’ και στο 53’ ο Βέρμπιτς. Και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 58’ ο Σπόραρ πήρε τη θέση του Ιωαννίδη με τον κόσμο να χειροκροτεί και τον Σλοβένο για να του φτιάξει την ψυχολογία μετά τη χαμένη ευκαιρία στο παιχνίδι με την Μπράγκα.

Ευκαιρία για Βόλο, γκολ με Βέρμπιτς

Στο 60’ ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Βόλο στο παιχνίδι. Ο Μωραϊτης σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχή, μετά από προσπάθεια του Τσοκάνη, πλάσαρε, ο Μπρινιόλι με τα πόδια έδιωξε.

Στο 74’ ο Κώτσιρας έκανε ωραία σέντρα και ο Βέρμπιτς με κεφαλιά έκανε το 3-0 και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

Στις αλλαγές που έγιναν στη συνέχεια για τον Παναθηναϊκό, ντεμπούτο έκανε ο Πάλμερ Μπράουν που πήρε τη θέση του Μάγκνουσον.

Ενταση

Το παιχνίδι, στο 56′ είχε ένταση. Ο Σένκεφελντ διαμαρτυρήθηκε για το φάουλ εις βάρος του που καταλόγισε ο Διαμαντόπουλος και είδε την κίτρινη κάρτα.

Αυτό προκάλεσε ένταση στον πάγκο του Παναθηναϊκού και τις αποβολές των Γιάννη Παπαδημητρίου και Σπύρου Βλάχου.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (70′ Πάλμερ-Μπράουν), Κώτσιρας, Πέρεθ (46’ Αράο), Τσέριν, Μπερνάρ (82′ Τζούρισιτς), Παλάσιος (46’ Αϊτόρ), Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (58’ Σπόραρ)

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Κρούζλιακ, Λούνα (67′ Κίτσος), Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς (46′ Μπαριέντος), Ντέλετιτς, Κόμπα, Μαχαίρας (67′ Τάχατος), Μραζ (46′ Μωραΐτης)

Keywords
Τυχαία Θέματα