Σόκαρε τον Ολυμπιακό και σήκωσε το πρώτο Κύπελλο ο Εθνικός!

Φανταστικός Εθνικός πήρε το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας στην Ιστορία του σύλλογου, κόντρα στο μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης τον Ολυμπιακό. Τα κορίτσια του Εθνικού επικράτησαν στα πέναλτι με 13-11 (κ.δ 9-9) επί των «ερυθρόλευκων» και «σήκωσαν» την κούπα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδανικά στον τελικό του

Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς ο Πλευρίτου σκόραρε στην πρώτη επίθεση για τις «ερυθρόλευκες» με σουτ από την περιφέρεια. Ο Εθνικός απάντησε με τη Τορνάρου, η οποία έστειλε την μπάλα στο γάμα της Σταματοπούλου και με την Καραμπέτσου πήρε το προβάδισμα στον αγώνα. Λίγο πριν τη λήξη του οκταλέπτου η Σιούτη ισοφάρισε σε 2-2. Ο Εθνικός με την Νίνου απάντησε αμέσως στην επόμενη επίθεση. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Νίνου αστόχησε από το σημείο του πέναλτι και η Χυδηριώτη τιμώρησε τις τυπικά γηπεδούχες σκοράροντας από την περιφέρεια. Η Νίνου έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Εθνικό για το 3-4. Άστοχες και οι δύο ομάδες στο δεύτερο οκτάλεπτο έχουνας 1/5 για τον Εθνικό και 0/5 ο Ολυμπιακός.

Το τρίτο προσωπικό γκολ της διεθνούς περιφερειακής έφερε τον Εθνικό για πρώτη φορά στο +2 (3-5), στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου. Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στην παίκτρια παραπάνω με Πλευρίτου και Μυριοκεφαλιτάκη, σκόραρε και με ένα πέναλτι, αλλά οι αποκρούσεις της Σωτηρέλη, τα μπλοκ και δύο περιφερειακά σουτ από Καραμπέτσου και Τέρνερ επέτρεψαν στις «κυανόλευκες» να μπουν με προβάδισμα (7-6) στην τελευταία περίοδο.

Η Ξενάκη ισοφάρισε σε παίκτρια παραπάνω, ακολούθησε η μεγάλη απόκρουση της Σταματοπούλου σε σουτ της Νίνου και η Χυδηριώτη από πλάγια θέση έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό στα 4΄10” πριν τη λήξη. Το παιχνίδι έγινε… ροντέο η Καραμπέτσου ισοφάρισε σε 8-8.

Η Ελευθερία Πλευρίτου έδωσε ξανά προβάδισμα στις «ερυθρόλευκες» στο 1′ 44”, αλλά στο φινάλε ο Λέανδρος πήρε ένα μεγάλο ρίσκο που τον δικαίωσε απόλυτα. Κάλεσε τάιμ-άουτ στα 45 δευτερόλεπτα, επέλεξε να πάει σε επίθεση 7 εναντίον 6 και είδε την τερματοφύλακα Σωτηρέλη να πετυχαίνει από κοντά το γκολ της ισοφάρισης, στα 24”. Ο Ολυμπιακός είχε την τελευταία επίθεση, κέρδισε αποβολή αλλά δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Καραμπέτσου 0-1
Ελευθεριάδου Απόκρουση Σωτηρέλη
Μιχαΐλοβιτς 0-2
Τριχά 1-2
Νίνου 1-3
Σιούτη 2-3
Τέρνερ 2-4
Ξενάκη Δοκάρι

Tα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 3-3, 3-2.

Τα πέναλτι: 2-4

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου.

Εθνικός (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη 1, Καραμπέτσου 3, Οικονόμου, Τέρνερ 1, Μπέτα, Νίνου 3, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου, Μιχαΐλοβιτς, Κανετίδου, Ιόλη Μπενέκου, Τορνάρου 1, Μαυρωτά, Κατσιμπρή, Κλαψιανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα