Τερίμ: Τέταρτος στη λίστα

Ο Φατίχ Τερίμ αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από τον Παναθηναϊκό. Ο Τούρκος τεχνικός δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος και αποφασίστηκε η απομάκρυνσή του από τον πάγκο του “τριφυλλιού“, μόλις πέντε μήνες μετά την πρόσληψή του. Η βραχυπρόθεσμη θητεία του το τοποθετεί στη λίστα με τους τεχνικούς που έφυγαν πιο σύντομα όσο βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου ο Γιάννης Αλαφούζος. Παρακάτω ακολουθούν οι πέντε προπονητές που έμειναν για λιγότερο χρονικό διάστημα στον Παναθηναϊκό επί εποχής Γιάννη Αλαφούζου.

Να αναφέρουμε πως στην λίστα δεν

συμπεριλαμβάνονται υπηρεσιακοί προπονητές όπως ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος και ο Γιάννης Βονόρτας, που κάθισαν στον πάγκο για ένα ή δύο παιχνίδια.

Χουάν Ραμόν Ρότσα (54 ημέρες)

Ο ποδοσφαιριστής-θρύλος του Παναθηναϊκού στην δεκαετία των 80’s βρέθηκε για τρίτη φορά στον πάγκο της ομάδας στις 14 Νοεμβρίου του 2012, αντικαθιστώντας τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Αργεντινός τεχνικός βρισκόταν στο σύλλογο από το 2008 ως προπονητής στις Ακαδημίες, αρχικά στη Κ17 και το 2009 προβιβάστηκε στην Κ21. Μετά την απόλυση του Πορτογάλου τεχνικού ο Ρότσα έγινε τεχνικός της πρώτης ομάδας, όπου και έμεινε για 54 μέρες και συνολικά 10 αγώνες. Παρά το καλό του ξεκίνημα με νίκες επί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και της Μάριμπορ για το Europa League, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με την εντός έδρας ήττα με 2-1 από τον Λεβαδειακό να αποτελεί το “κύκνειο άσμα” του Αργεντινού, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα Νέων. Ο απολογισμός του ήταν 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες για να τον διαδεχθεί ο επόμενος της λίστας μας.

Φάμπρι Γκονζάλεθ (81 ημέρες)

Ο Ισπανός τεχνικός, μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα στην Ρασίνγκ Σανταντέρ, έφτασε στην Αθήνα για να διαδεχθεί τον Ρότσα. Ο Φάμπρι δεν μακροημέρευσε ούτε στο Κορωπί, μένοντας για μόλις 81 ημέρες και συνολικά 13 παιχνίδια. Απολογισμός του ήταν 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες, ανάμεσά σε αυτές και η ήττα-αποκλεισμός από το Κύπελλο από τον Πλατανιά.

Ντάνι Πογιάτος (83 ημέρες)

Ο Ισπανός τεχνικός διαδέχθηκε τον Γιώργο Δώνη στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2020. Μια αρκετά αμφιλεγόμενη απόφαση μιας και ο Έλληνας τεχνικός είχε κάνει πολύ καλή δουλειά με τους “μικρούς” του “τριφυλλιού” και είχε εκδιωχθεί με έναν αρκετά άκομψο τρόπο. Ο Πογιάτος έμεινε για 83 μέρες, αλλά στην πραγματικότητα ήταν προπονητής για μόλις τρεις αγώνες. Είχε απολογισμό μία ισοπαλία με την Λάρισα και δύο ήττες από τον Αστέρα Τρίπολης και τον Άρη, προτού απομακρυνθεί μαζί με τον αθλητικό διευθυντή, Τσάβι Ρόκα.

Φατίχ Τερίμ (143 ημέρες)

Σαν “κεραυνός εν αιθρία” “έσκασε” τα Χριστούγεννα του 2023 η είδηση ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Σέρβος τεχνικός είχε μεταμορφώσει το “τριφύλλι” σε ομάδα πρωταθλητισμού μετά από πολλά χρόνια και χαιρόταν πλήρους αποδοχής από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αντικαταστάτης του ήταν ο Φατίχ Τερίμ, ίσως η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική φιγούρα στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου. Ο ερχομός του Τερίμ έγινε για έναν και μόνο σκοπό: την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2010. Δεν τα κατάφερε. Παρά τα θετικά “ξεσπάσματα” με νίκες επί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, οι τρεις σερί ήττες από ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ τον έθεσαν όχι μόνο εκτός στόχου του πρωταθλήματος, αλλά και με κίνδυνο να μείνει εκτός Ευρώπης. Έτσι, απολύθηκε στις 17 Μαΐου του 2024, μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθούν τα playoffs. Στα θετικά της θητείας του ήταν η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, που μπορεί να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο στον Παναθηναϊκό. Έφυγε από το Κορωπί με απολογισμό 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες σε 26 παιχνίδια.

Λάζλο Μπόλονι (204 ημέρες)

Ο Ρουμάνος τεχνικός επέστρεψε στην Ελλάδα, για χάρη του Παναθηναϊκού αυτή τη φορά, τον Οκτώβριο του 2020 μετά την απόλυση του Ντάνι Πογιάτος. Παρά τις σποραδικές νίκες απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον ΠΑΣ Γιάννινα και μια γενικότερη έλλειψη πλάνου κι ενθουσιασμού στο εσωτερικό της ομάδας δίνουν αρνητικό πρόσημο στην θητεία του. Ένα σερί 6 αγώνων χωρίς νίκη στα playoffs τον οδήγησαν στην έξοδο, μόλις ένα παιχνίδι πριν το τέλος της σεζόν. Ο απολογισμός του σε 32 παιχνίδια ήταν 14 νίκες, 8 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Keywords
Τυχαία Θέματα