Euroleague, Eurocup, BCL και FEC: Εννέα ομάδες με 37% επιτυχία!

Δύο ομάδες στην Euroleague, μία στο Eurocup, τρεις στο BCL και άλλες τόσες στο FIBA Europe Cup. Τι έχουν καταφέρει; Σε 43 αγώνες, 17 νίκες!

Και μάλιστα με τις μισές (σχεδόν) να έχουν γίνει στην Euroleague (οι 8 εκ των οποίων οι 6 από τον Ολυμπιακό). Εννέα εκπρόσωποι ενός πρωταθλήματος (που δεν το λες και το πλέον ποιοτικό) 13 ομάδων

(πέρυσι ήταν 12) σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Αλήθεια, έχει λογική;

Πέρα φυσικά από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που έχουν το εγγυημένο συμβόλαιο στην Euroleague, ακόμα και ο Προμηθέας (με το εγγυημένο στο Eurocup) έχει αρκετά ζητήματα. Παρά την οικονομική ευμάρεια.

Το Λαύριο τα πάει καλά και στην Ευρώπη που αποτελεί την ανταμοιβή όλων για την εξαιρετική τους παρουσία.

Η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα. Το Περιστέρι παραδόξως (διότι είναι ομάδα με ισχύ διοικητική και οικονομική) δεν εντυπωσιάζει και μάλιστα σε μια ταπεινή διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ είναι ούτε κρύο ούτε ζέστη (μπήκε λίγο στη ζέστη με τη νίκη επί της Γαλατασαράι) ενώ ο Ιωνικός προσπαθεί να δώσει εμπειρίες στα νέα παιδιά αλλά έχει μικρό (ποσοτικά) ρόστερ.

Ο Ηρακλής έχει να λύσει άλλα ζητήματα προφανώς καθώς οδεύει για τον 4ο προπονητή που θα έχει φέτος στον πάγκο του. Και είναι ακόμα αρχές Νοεμβρίου…

Στον πρώτο πίνακα βλέπουμε το αρνητικό ρεκόρ που έχουν οι ελληνικές ομάδες φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για την ακρίβεια: 

Ο Ολυμπιακός έχει 6-2. Το Λαύριο έχει 2-1 και είναι οι μόνες ομάδες που παρουσιάζουν θετικό ρεκόρ. Το Περιστέρι αν συνυπολογίσουμε και τα προκριματικά του BCL έχει 2-3. Ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 2-6 στην Euroleague.

Ο ΠΑΟΚ έχει 1-2 ενώ ο Ιωνικός Νίκαιας είναι στο 1-3. Ο Ηρακλής (μαζί με τα προκριματικά του FIBA Europe Cup) είναι στο 2-4 ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται στο 0-3. Τόσο έχει και ο Προμηθέας στο Eurocup.

Παρεμπιπτόντως όπως φαίνεται στον πίνακα που παρουσιάζουμε μόνο η Ισπανία (12) και η Τουρκία (1ο) έχουν παρουσιάσει περισσότερες από τις 9 ομάδες της Ελλάδας. Οι Ισπανοί έχουν και την κορυφή με ποσοστό μεγαλύτερο του 60% ενώ οι Τούρκοι, παρά τα αρνητικά ρεκόρ των Εφές και Φενέρμπαχτσε έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στις άλλες διοργανώσεις.

Ουσιαστικά από τις ομάδες χωρών που βρίσκονται στο υψηλό επίπεδο διοργανώσεων μόνο οι Λιθουανοί είναι χειρότεροι από την Ελλάδα! Βέβαια παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η άνοδος της Ιταλίας που όπως φαίνεται δεν περιορίζεται μόνο στην αναγεννημένη και πρωταγωνίστρια πλέον, Αρμάνι Μιλάνο

Ο επόμενος πίνακας έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον. Παρουσιάζει το επιμέρους σκορ με τις χώρες. Και διαπιστώνουμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα από ομάδες χωρών που κάποτε… δεν τολμούσαν να μας κοιτάξουν στα μάτια

Νίκος Μπουρλάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα