F1 Italy: Max Verstappen σημείωσε την 59η επιτυχία του ενώ ο ο Perez μετά κόπων και βασάνων στην 8η θέση

F1 Italy:  Όγδοη θέση, «το μέγιστο εφικτό» για τον Πέρεθ

Ενώ ο συμπαίκτης του Max Verstappen σημείωσε την 59η επιτυχία του στη Formula 1, ο Sergio Pérez έπρεπε να συμβιβαστεί με την όγδοη θέση κατά την άφιξή του στην Imola.

Το Grand Prix Emilia-Romagna 2024 δεν θα παραμείνει ανάμεσα στις δυνατές αναμνήσεις της καριέρας του Sergio Pérez. Ο Μεξικανός οδηγός, ο οποίος

ξεκίνησε από την ενδέκατη θέση του grid, κατάφερε να προχωρήσει στην όγδοη θέση μόνο όταν έπεσε η καρό σημαία. Χτυπημένος από τις δύο Mercedes , ο αριθμός 11 θα χρειαζόταν επίσης λίγη βοήθεια από ένα αυτοκίνητο ασφαλείας για να λειτουργήσει η ριψοκίνδυνη στρατηγική του.

«Συνολικά ήταν το μέγιστο που μπορούσαμε να επιτύχουμε δεδομένης της αρχικής μας θέσης. Ρισκάραμε, ξέραμε ότι θα ήταν μια πολύ ριψοκίνδυνη στρατηγική, που δεν ήταν η πιο ευνοϊκή στρατηγική. Ονειρευόμασταν ένα αυτοκίνητο ασφαλείας την κατάλληλη στιγμή για εμάς », δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1 .

F1 Italy:  Δεν βοηθήθηκε από ζημιές μετά την έξοδο από την πίστα

Εάν δεν επενέβαινε το αυτοκίνητο ασφαλείας, μια έξοδος από την πίστα (βλ. φωτογραφία) στο Rivazza δεν βοήθησε ούτε στη βελτίωση της τύχης του οδηγού της Red Bull . Ο Pérez είναι βέβαιο ότι υπέστη ζημιά στο RB20 του μετά από αυτή την εκδρομή στο χαλίκι. Αυτή η εκδρομή τον έκανε επίσης να χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα και τον είδε να μετατρέπεται από κυνηγός σε κυνηγητό, από τους αναβάτες πίσω του να επιστρέφουν δυνατοί.

«Έφυγα από την πίστα προσπαθώντας να αλλάξω λίγο την ισορροπία του αυτοκινήτου για να προστατεύσω τα πίσω λάστιχα και έφτασα φαρδιά στη στροφή 16. Έχω την αίσθηση ότι έπαθα ζημιά και δεν βοήθησε τον αγώνα μας . Έχασα έξι ή επτά δευτερόλεπτα και οι οδηγοί από πίσω πλησίασαν πολύ. Είχαμε έναν κακό αγώνα, αν και το Σαββατοκύριακο φαινόταν καλό μέχρι τις κατατακτήριες, αλλά δυστυχώς τότε άρχισε να γίνεται δύσκολο. »

Συνήθως γρήγορος στις πίστες της πόλης, ο Sergio Pérez έχει την ευκαιρία να λυτρωθεί από αυτό το περίπλοκο Σαββατοκύριακο την επόμενη εβδομάδα, στο Μονακό. Ο Μεξικανός είναι επίσης ένας από τους προηγούμενους νικητές στο Πριγκιπάτο, έχοντας κερδίσει το 2022…

F1 Italy:  Πρωτάθλημα F1 2024 – Η βαθμολογία μετά το Emilia-Romagna GP

Ανακαλύψτε την κατάταξη οδηγών και κατασκευαστών F1 2024 μετά το Grand Prix Emilia-Romagna, τον έβδομο αγώνα της χρονιάς που κέρδισε ο Max Verstappen.

Ηττημένος στο Μαϊάμι, ο Max Verstappen επέστρεψε στην κορυφή του βάθρου κερδίζοντας το Grand Prix Emilia-Romagna στην Imola. Ο τρεις φορές βασιλεύς Παγκόσμιος Πρωταθλητής χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να τερματίσει μπροστά από τον Lando Norris , δεύτερο, μόλις επτά δέκατα από τη νίκη. Ο Ολλανδός υπογράφει έτσι την 59η νίκη του στη Formula 1 , αφού ισοφάρισε το ρεκόρ των οκτώ συνεχόμενων pole positions που κατείχε προηγουμένως ο Ayrton Senna.

Στο πρωτάθλημα, ο Max Verstappen λογικά αυξάνει το προβάδισμά του έναντι των πλησιέστερων διώξεων του. Ο Ολλανδός έχει τώρα προβάδισμα 48 πόντων έναντι του Charles Leclerc , ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κακό Σαββατοκύριακο του Sergio Pérez. Τρίτος στο Grand Prix, ο Μονεγάσκος είναι πλέον δεύτερος του Verstappen, ενώ ο Lando Norris, τέταρτος, κλείνει σε απόσταση έξι μικρών μονάδων από τον Μεξικανό από τη Red Bull .

Μεταξύ των Κατασκευαστών, τα πράγματα τελικά άλλαξαν πολύ λίγο, η Red Bull, η Ferrari και η McLaren εξακολουθούν να αποτελούν την κορυφαία τριάδα στο τέλος αυτής της έβδομης συνάντησης της σεζόν. Οδεύετε τώρα για το Μονακό, για τον πιο διάσημο αγώνα της χρονιάς, με μια νέα μονομαχία Red Bull-McLaren για νίκη;

F1 Italy:  Κατάταξη F1 2024 – Οδηγοί

1) Max Verstappen (Red Bull) – 161 πόντοι
2) Charles Leclerc (Ferrari) – 113 πόντοι
3) Sergio Pérez (Red Bull) – 107 πόντοι
4) Lando Norris (McLaren) – 101 πόντοι
5) Carlos Sainz (Ferrari) – 93 πόντοι
6) Oscar Piastri (McLaren) – 53 πόντοι
7) George Russell ( Mercedes ) – 44 points
8) Lewis Hamilton (Mercedes) – 35 points
9) Fernando Alonso ( Aston Martin ) – 33 points
10) Yuki Tsunoda (RB) – 15 πόντοι
11) Lance Stroll (Aston Martin) – 11 πόντοι
12) Ollie Bearman (Ferrari) – 6 πόντοι
13) Nico Hülkenberg ( Haas ) – 6 πόντοι
14) Daniel Ricciardo (RB) – 5 πόντοι
15) Kevin Magnussen (Haas ) – 1 βαθμός
16) Esteban Ocon ( Alpine ) – 1 βαθμός
17) Guanyu Zhou (Sauber) – 0 βαθμοί
18) Alexander Albon ( Williams ) – 0 βαθμοί
19) Pierre Gasly (Alpine) – 0 βαθμοί
20) Valtteri Bottas (Sauber ) – 0 πόντοι
21) Λόγκαν Σάρτζεντ (Γουίλιαμς) – 0 πόντοι

F1 Italy:  Κατάταξη F1 2024 – Κατασκευαστές

1) Red Bull – 268 πόντοι
2) Ferrari – 212 πόντοι
3) McLaren – 154 πόντοι
4) Mercedes – 79 πόντοι
5) Aston Martin – 44 πόντοι
6) RB – 20 πόντοι
7) Haas – 7 πόντοι
8) Alpine – 1 πόντοι
9) Sauber – 0 πόντοι
10) Williams – 0 πόντοι

Charles Leclerc, το ποτήρι μισογεμάτο

Στη γη της Ferrari, ο Charles Leclerc υπογράφει ένα νέο βάθρο. Μια τρίτη θέση, η οποία όμως απέχει πολύ από το να ικανοποιήσει τον Μονεγάσκο, ακόμα κι αν ανέβει στο γήπεδο, μπροστά από την Tifosis, τον κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο.

Αυτή η 3η θέση πρέπει να έχει μια πικρή γεύση για τον Charles Leclerc , δεδομένου ότι ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο. Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων σεμιναρίων Free Practice, οι Μονεγάσκοι παρουσίασαν έναν εντυπωσιακό ρυθμό που έδωσε στην Tifosis ελπίδα να δει τον προστατευόμενο τους να κερδίζει στην Ιταλία. Ωστόσο, η πρόκριση έβαλε κάποια σοβαρά εμπόδια στο δρόμο του . Με την 3η θέση στο grid (4η στα προκριματικά αλλά ξεκινώντας 3ος χάρη στο πέναλτι του Piastri ), το έργο θα ήταν πολύ περίπλοκο για αυτόν.

Μετά από 63 γύρους αγώνων, ο Charles Leclerc τελικά δεν μπόρεσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από την αρχική του θέση. Ένα ωστόσο ικανοποιητικό αποτέλεσμα, μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς της Ferrari .

P3 FOR CHARLESSSS!!! Bravo!! #ImolaGP #F1 pic.twitter.com/V2WMTvjAax

— Scuderia Ferrari HP (@ScuderiaFerrari) May 19, 2024

«Είναι ένα βάθρο παρόλα αυτά , ο οδηγός της Ferrari είναι θετικός. Είμαι πολύ χαρούμενος όταν κερδίζω, αλλά σήμερα δεν τα καταφέραμε. Στα σκληρά ελαστικά, προσπάθησα να ασκήσω πίεση στον Lando Norris , αλλά στη συνέχεια ήταν εξαιρετικά γρήγοροι! Συνολικά, μας έλειψε ο ρυθμός χθες στα προκριματικά, ενώ σήμερα είχαμε λίγο περισσότερο. Είναι ενθαρρυντικό για το υπόλοιπο της σεζόν, και μετά να βρίσκεσαι στο βάθρο εδώ, στην Imola, μπροστά από την Tifosis, είναι απίστευτο. Είναι ξεχωριστό εδώ, πάντα καταπληκτικό να το βλέπεις αυτό. »

Στο τέλος του αγώνα, ο Charles Leclerc ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους υποστηρικτές της Scuderia που ήταν παρόντες στο χώρο. «Σας ευχαριστώ χίλιες φορές σε όλους, είστε οι καλύτεροι, όπως πάντα. Θα θέλαμε να τα πάμε καλύτερα, αλλά σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας, κάνει τη διαφορά. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα τελευταία πράγματα που μας λείπουν, αλλά σας ευχαριστώ, και είμαι στην ευχάριστη θέση να σας δώσω αυτό το βάθρο. »

Κατευθύνεται προς το Μονακό τώρα για τον Σαρλ Λεκλέρκ, με την επιθυμία να ξεπεράσει επιτέλους την κατάρα του στο σπίτι που τον ακολουθεί από την αρχή της καριέρας του στη Formula 1 …

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα