MotoGP: Το Assen GP επεκτείνει τη συμπερίληψή του στο ημερολόγιο ως το 2031

07:08 3/5/2024 - Πηγή: Sportime

MotoGP Assen GP:  Καθώς η πίστα του Άσεν γιορτάζει τα εκατό χρόνια της τον επόμενο χρόνο, ο πρόεδρός της μόλις επιβεβαίωσε ότι έφτασε σε συμφωνία με τον Καρμέλο Εζπελέτα σχετικά με την επέκταση του συμβολαίου.

Αυτή η νέα συμφωνία μεταξύ του MotoGP και του TT Circuit Assen επιβεβαιώνει ότι η ολλανδική πίστα θα διοργανώσει το Grand Prix της μέχρι το 2031, επεκτείνοντας έτσι το προηγούμενο συμβόλαιο που προέβλεπε το άθλημα να έρχεται μέχρι το 2026.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτήν την επέκταση συμβολαίου, ειδικά σε

μια εποχή που το MotoGP αναπτύσσεται έντονα», υπογραμμίζει ο Arjan Bos, πρόεδρος του TT Circuit Assen. Επιβεβαιώνει την κατάσταση του TT Assen ως ένα γεγονός που δεν πρέπει να χάσετε στο ημερολόγιο MotoGP. Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να χτίζουμε μαζί το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού. »

Δες όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης σε εθνικό και διεθνή επίπεδο μέσα στην ενότητα του Engine Power – ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩΧωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςΟ αγώνας σπριντ έρχεται στο Κινέζικο Grand Prix F1 … οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν! F1 Grand Prix Japan: Ο Max Verstappen κέρδισε τα πάντα στη SuzukaΟ Hamilton Goat συνομιλά με άλλους θρύλους για την απόσυρση του

MotoGP Assen GP: Υπενθυμίζουμε ότι η πίστα είναι επίσης η παλαιότερη που διοργάνωσε Grand Prix Μοτοσικλέτας, αφού το έκανε από την εναρκτήρια σεζόν του πρωταθλήματος το 1949.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε το μακροπρόθεσμο μέλλον του Assen στο ημερολόγιο», προσθέτει ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports. Καμία άλλη πίστα δεν έκανε το ταξίδι μαζί μας στα 75 χρόνια αγώνων που γιορτάζουμε το 2024. Είναι μοναδικό, αλλά δεν επιστρέφουμε μόνο για την ιστορία ή τα στατιστικά.

Οι εκδηλώσεις στο Άσεν, ακόμα και 100 χρόνια μετά τους πρώτους αγώνες που έγιναν στην περιοχή, εξακολουθούν να είναι κάτι το ιδιαίτερο και μόνο βελτιώνονται, συνεχίζει. Είναι ένας φανταστικός, μοντέρνος χώρος που συνεχίζει να μας φέρνει απίστευτες αγωνιστικές και εμβληματικές στιγμές, δεν υπάρχει καλύτερος γάμος από το πιο συναρπαστικό άθλημα στον κόσμο και έναν από τους πιο όμορφους χώρους. »

Στο μεταξύ, η διοργάνωση ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας το Σαββατοκύριακο 28-30 Ιουνίου, για τον ένατο γύρο της φετινής σεζόν 2024.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

MotoGP Austin Testing: Ο Martinator επιστρέφει σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;Γκολ και ξύλο μεταξύ του Bagnaia Marquez στο MotoGP

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
MotoGP, Assen GP,2031