Άδωνις Γεωργιάδης: Εμμένει στις εμετικές δηλώσεις του για τα Τέμπη – Ζήτησε μια «κούφια» συγγνώμη στις οικογένειες και επιτέθηκε κατά πάντων!

Τέμπη: Μία μέρα μετά τον σάλο που προκλήθηκε και την οργή που εκφράστηκε από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε κακήν – κακώς να συμμαζέψει την κατάπτυστη δήλωσή του ότι «τα Τέμπη δεν αφορούν κανέναν», μόνο και μόνο για να καταφέρει τελικά να εκτεθεί ακόμα περισσότερο με επικοινωνιακές κωλοτούμπες που δεν βγάζουν κανένα νόημα.

Και όχι μόνο δεν έδειξε να κατάλαβε τίποτα από το αίσχος που εκστόμισε, αλλά πέρασε και στην αντεπίθεση βάλλοντας κατά εφημερίδων και κομμάτων που ανέδειξαν τη δήλωση ντροπής που πρόσβαλε ευθέως τη μνήμη των νεκρών. Αντί να απολογηθεί στις οικογένειες των θυμάτων χωρίς δικαιολογίες, τους ζήτησε συγγνώμη μόνο και μόνο επειδή έχουν…  «υπερβολική ευαισθησία» και την ίδια στιγμή συνέχισε να υπερασπίζεται τις άθλιες δηλώσεις του, λέγοντας ότι τα τρολ «διαστρέβλωσαν αυτό που είπα».

Στην ουσία δηλαδή δεν ζήτησε καμία συγγνώμη, αφού απέδωσε την οργή των συγγενών των θυμάτων στο ότι είναι υπερβολικά φορτισμένοι και εύθικτοι, και άρα… παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του Άδωνι. Πάλι καλά που δεν τους είπε και άτομα περιορισμένης… αντίληψης δηλαδή, που δεν κατάλαβαν τις «μεγαλειώδεις» δηλώσεις του Γεωργιάδη!

Τα πράγματα είναι απλά: αν θεωρείς ότι διαστρέβλωσαν τα λόγια σου, τότε δεν έχεις λόγο να ζητήσεις συγγνώμη. Αν ζητάς συγγνώμη, τότε δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι σε παρανόησαν, εκτός και αν η αλαζονεία σου σε έχει κάνει να πιστεύεις ότι απευθύνεσαι σε χαζούς. Επομένως τα «ειλικρινά συλλυπητήρια» που εξέφρασε κατόπιν εορτής ο Άδωνις προς τους ανθρώπους που έχουν θύματα, μόνο υποκρισία δείχνουν. Άλλωστε τι συλλυπητήρια μπορεί να δώσει ένας άνθρωπος που κάλυψε με αναίσχυντο τρόπο τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, λέγοντας ότι αν η κυβέρνηση αποκάλυπτε την οικτρή κατάσταση του σιδηροδρόμου, τότε δεν θα πατούσε άνθρωπος στα τρένα;

Κρυβόμενος πίσω από τις λέξεις, ο Άδωνις υποστήριξε ότι εννοούσε πως οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται «για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη» και όχι για το ίδιο το έγκλημα των Τεμπών. Όμως το ένα δεν μπορεί να διαχωριστεί από το άλλο. Αν είσαι ευαισθητοποιημένος για το μακελειό που έγινε στα Τέμπη, είσαι ευαισθητοποιημένος και για τη δικαίωση των 57 νεκρών. Και επιθυμείς να διερευνηθεί η υπόθεση σε κάθε θεσμικό επίπεδο. Δεν γίνεται να τιμάς τη μνήμη των θυμάτων από τη μία, και να σου είναι αδιάφορη η έρευνα για το πώς σκοτώθηκαν από την άλλη. Μόνο στη νοοτροπία του Άδωνι υπάρχουν τέτοιες συλλογιστικές κωλοτούμπες, διότι συχνάκις προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Μιλώντας στον Status Fm το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Γεωργιάδης είπε συγκεκριμένα: «Εγώ δεν είπα ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το δυστύχημα των Τεμπών, για τους νεκρούς των Τεμπών. Προφανώς ο κόσμος ενδιαφέρεται για το δυστύχημα και για τους νεκρούς και για τις ευθύνες. Τις ευθύνες διερευνά η Δικαιοσύνη, σε μια εν εξελίξει έρευνα. Αυτό που είπα είναι στην ερώτηση εάν πρέπει να γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική, που έκανε είτε ο κ. Χατζηνικολάου, είτε ο κ. Δελατόλας. Αυτό θεωρώ ότι δεν είναι θέμα που αφορά τον κόσμο»

Ασφαλώς και αφορά τον κόσμο η σύσταση Προανακριτικής ή Εξεταστικής επιτροπής για την πλήρη διερεύνηση του θέματος των Τεμπών, και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο κατέθεσαν σχετικά αιτήματα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αν τα Τέμπη ήταν ένα θέμα που «δεν αφορά τον κόσμο», τότε τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα είχαν κανένα λόγο να ανακινούν το θέμα, αφού δεν θα είχαν κανένα λαϊκό έρεισμα. Τα 2,5 εκατομμύρια κόσμου που διαδήλωσαν για τα Τέμπη απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, έδειξαν όμως ότι υπάρχει ισχυρότατη λαϊκή βούληση να μη «θαφτεί» το ζήτημα.

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης με μια σχετική ανάρτησή του στο X, ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε στον αναίσχυντο ισχυρισμό του ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πρέπει να θίγουν το θέμα των Τεμπών γιατί «δεν έχει κανένα απολύτως νόημα πλην της Αντιπολιτευτικής φασαρίας» που κάνουν. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Άδωνι δηλαδή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει διαγράψουν από τον πολιτικό λόγο τους τα Τέμπη, για να μην κάνουν «φασαρία» και ενοχλούνται στο Μαξίμου.

Σε αυτήν την ανάρτηση ο Άδωνις επιτέθηκε στις εφημερίδες που ανέδειξαν τις άθλιες δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για «χυδαιότητα και εξαχρείωση» στην «προσπάθεια να κερδίσουν ψήφους πάνω στις ανθρώπινες τραγωδίες. Στην πραγματικότητα δηλαδή εκεί που οι συμπολίτες σου βιώνουν πόνο και πένθος εσύ να ψάχνεις για πολιτικό όφελος».

Πολύ αργά ο Άδωνις θυμήθηκε τον πόνο και το πένθος που άφησαν τα Τέμπη. Οι συγγενείς των θυμάτων και οι πολίτες γενικότερα, κατάλαβαν πολύ καλά τις δηλώσεις του. Άκουσαν με τα αυτιά τους έναν υπουργό της κυβέρνησης να λέει ξεδιάντροπα ότι όσοι ασχολούνται με τα Τέμπη ανήκουν σε έναν «μικρόκοσμο», ότι είναι ένα θέμα «που δεν αφορά κανέναν» και ότι από τους 100 πολίτες που θα ρωτήσουμε, ελάχιστοι θα ενδιαφέρονται για να διερευνηθεί το θέμα και σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Άδωνις δεν πείθει κανέναν με τις σημερινές κυβιστήσεις του. Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και έδειξε την απανθρωπιά του. Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης «αγνοείται» και δεν τολμά να καταδικάσει τις κατάπτυστες δηλώσεις του υπουργού του, διότι τα συμφέροντα του γαλάζιου «μικρόκοσμου», τα θεωρεί πολύ πιο σημαντικά από την υπεράσπιση της μνήμης των νεκρών…

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα και εξαχρείωση στην Πολιτική από την προσπάθεια να κερδίσεις ψήφους πάνω στις ανθρώπινες τραγωδίες. Στην πραγματικότητα δηλ εκεί που οι συμπολίτες σου βιώνουν πόνο και πένθος εσύ να ψάχνεις για πολιτικό όφελος. Αυτό στηλίτευσα χθες στον… pic.twitter.com/kNaTJ0EmnL

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) November 9, 2023

Παντελής Λαμψιώτης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα