Καιρός: Με τι καιρό θα επιστρέψουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Η περιοχή που θα έχουμε μεμονωμένες καταιγίδες (vid)

11:55 6/5/2024 - Πηγή: Sportime

Καλός θα είναι γενικά ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα, συνεπώς οι εκατοντάδες χιλιάδες εκδρομείς που έφυγαν από τα αστικά κέντρα θα επιστρέψουν με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Ειδικότερα τώρα για τη τη Δευτέρα (6/5) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις

και θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οσον αφορά την Τρίτη (7/5) και πάλι ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους οι οποίες στη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στα δυτικά. Το πρωί η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.

Τέλος η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βορειοανατολικά και τα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 24 βαθμούς, στα δυτικά και την Κρήτη τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τους 26 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση από τον ΣΚΑΪ

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καιρός, Πάσχα –,kairos, pascha –