Ο Marc Marquez δεύτερος στο Ισπανικό Grand Prix η μονομαχία στην κορυφή

 Ισπανικό Grand Prix: Στο σπίτι, ο Marc Marquez ανεβαίνει στο βάθρο για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν. Ο Ισπανός έδωσε μεγάλη μάχη απέναντι στον Φραντσέσκο Μπαγκνάγια, νικητή του Γκραν Πρι.

Ο Marc Marquez του ήταν πιστός στην πίστα της Jerez. Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν το έβαλε κάτω και πίστεψε, για μια στιγμή, να επιστρέψει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου (τελευταία νίκη στο Γκραν Πρι της Emilia-Romagna, το 2021). Στη μάχη με τον ανυποχώρητο Francesco Bagnaia, ο οδηγός της Gresini έχασε τελικά από τον κυρίαρχο παγκόσμιο πρωταθλητή.

Στην

αρχή, ο Marc Marquez έκανε μια καλή αρχή, κάτι που του επέτρεψε να διατηρήσει το πλεονέκτημα της pole position του. Ο αγώνας ήταν σκληρός από τους πρώτους γύρους. τον ηγέτη στη συνέχεια προσπερνούν οι Pecco Bagnaia και Jorge Martin. Ο Ισπανός, που στο μεταξύ προηγήθηκε, θα πέσει και θα αφήσει τους δύο ανταγωνιστές του να παλέψουν για τη νίκη.

Η μονομαχία στην κορυφή

Πέντε γύρους από την καρό σημαία, ο Marc Marquez ήρθε δίπλα στον Francesco Bagnaia στην 9η στροφή, αλλά ο Ιταλός κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα , ακόμα κι αν τα δύο ακουμπούσαν ο ένας τον άλλον. Μια υπέροχη ανταλλαγή όπλων μεταξύ των δύο οδηγών που τελικά δεν κράτησε μέχρι τους τελευταίους γύρους. Ο Pecco είπε σταμάτα, αύξησε το ρυθμό του και ο Marquez δεν μπορούσε να συμβαδίσει.

LA BATAILLE ENTRE LES CHAMPIONS DU MONDE POUR LA PREMIÈRE PLACE #SpanishGP | #MotoGP pic.twitter.com/fntCLOatVo

— CANAL+ MotoGP (@CanalplusMotoGP) April 28, 2024

 Ισπανικό Grand Prix:  «Ήταν ένας σημαντικός αγώνας», υπογραμμίζει ο Marquez . Στην αρχή κρατιόμουν, γιατί έχω πέσει πολύ τελευταία αλλά η ταχύτητα ήταν πραγματικά εκεί και ήξερα ότι μπορούσα να παλέψω με τον Pecco (Bagnaia). Ήταν μια προσεκτική ματιά στο χέρι μου (δείχνει το σημάδι του ελαστικού στο κοστούμι του ενώ γελάει). Είναι υπέροχο, αυτό είναι αγώνας! »

Παρά τη μικρή αυτή απογοήτευση που δεν κέρδισε τη νίκη, ο Marc Marquez παραμένει ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την κούρσα του και χαιρετίζει την πολύ καλή εμφάνιση του αντιπάλου της ημέρας:

«Τον τελευταίο γύρο, αυτός (ο Μπαγκνάια, σημείωμα του συντάκτη) πίεσε πραγματικά. Πραγματικά προσπάθησα να συμβαδίσω μαζί του, αλλά είχε λίγο περισσότερο χρόνο από εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το πρώτο βάθρο. Τώρα δεν με νοιάζει τι συνέβη στο παρελθόν, κοιτάζω το μέλλον. »

Ένας αγώνας που θα μπορούσε να του επιτρέψει όχι μόνο να ξεκινήσει τη σεζόν του, αλλά και να θάψει τις τρομερές του αναμνήσεις από τη Χερέθ, η οποία σχεδόν τελείωσε την καριέρα του το 2020…

Δες όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης σε εθνικό και διεθνή επίπεδο μέσα στην ενότητα του Engine Power – ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩΧωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςΟ αγώνας σπριντ έρχεται στο Κινέζικο Grand Prix F1 … οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν! F1 Grand Prix Japan: Ο Max Verstappen κέρδισε τα πάντα στη SuzukaΟ Hamilton Goat συνομιλά με άλλους θρύλους για την απόσυρση του

 Ισπανικό Grand Prix:  Κατάταξη MotoGP 2024 – Το πρωτάθλημα μετά το GP της Ισπανίας

Ανακαλύψτε την κατάταξη αναβατών MotoGP 2024 μετά το Ισπανικό Γκραν Πρι, την τέταρτη συνάντηση της χρονιάς που σημαδεύτηκε από πολλά ατυχήματα.

Μετά από ένα Ισπανικό Grand Prix πλούσιο σε θέαμα, ο Francesco Bagnaia κράτησε τον εξαγριωμένο Marc Marquez για να κερδίσει μπροστά στο ισπανικό κοινό. Ο ισχύων διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε επίσης την πτώση του Χόρχε Μάρτιν και επέστρεψε στους 17 βαθμούς.

Συγγραφέας ενός απογοητευτικού Σαββατοκύριακου, ο Πέδρο Ακόστα βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πίνακα, ένα μήκος πίσω από τον Ενέα Μπαστιανίνι. Ο Marc Marquez ξαναμπαίνει στη σέλα με ένα βάθρο και επιστρέφει στους 32 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Fabio Quartararo εκμεταλλεύεται τους λίγους βαθμούς που σημείωσε στο Sprint για να διατηρήσει τη 12η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, ενώ ο Johann Zarco ολοκληρώνει ένα ακόμη Σαββατοκύριακο χωρίς βαθμούς.

Η ταξινόμηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP Riders περιλαμβάνει πλέον 25 ονόματα, με τα τρία Wildcards να έχουν καταχωρηθεί στο Jerez. Ο Dani Pedrosa είναι ο μόνος από αυτούς που έχει ξεκλειδώσει τον πάγκο του. Χάρη στο βάθρο του κατά τη διάρκεια του Sprint, ο Ισπανός βρίσκεται στη 18η γραμμή του πίνακα με επτά βαθμούς.

 Ισπανικό Grand Prix:  Κατάταξη MotoGP Riders 2024Χόρχε Μάρτιν (Pramac Ducati) – 92 πόντοιFrancesco Bagnaia (Ducati Lenovo) – 75 βαθμοίEnea Bastianini (Ducati Lenovo) – 70 βαθμοίΠέδρο Ακόστα (Tech3 KTM) – 69 βαθμοίMaverick Viñales (Aprilia Racing) – 63 βαθμοίMarc Marquez (Gresini Ducati) – 60 πόντοιBrad Binder ( Red Bull KTM) – 59 βαθμοίAleix Espargaro (Aprilia Racing) – 39 βαθμοίMarco Bezzecchi (VR46 Ducati) – 36 πόντοιFabio Di Giannantonio (VR46 Ducati) – 34 πόντοιAlex Marquez (Gresini Ducati) – 27 πόντοιFabio Quartararo (Yamaha) – 25 πόντοιMiguel Oliveira (Trackhouse Aprilia) – 23 πόντοιΤζακ Μίλερ (Red Bull KTM) – 22 βαθμοίRaul Fernandez (Trackhouse Aprilia) – 12 πόντοιJoan Mir (Repsol Honda) – 12 πόντοιAugusto Fernandez (Tech3 KTM) – 10 βαθμοίDani Pedrosa (Red Bull KTM) – 7 βαθμοίΆλεξ Ρινς (Yamaha) – 6 πόντοιFranco Morbidelli (Pramac Ducati) – 6 βαθμοίJohann Zarco (LCR Honda) – 5 βαθμοίTakaaki Nakagami (LCR Honda) – 4 βαθμοίΛούκα Μαρίνι (Repsol Honda) – 0 βαθμοίStefan Bradl (HRC Test Team) – 0 βαθμοίLorenzo Savadori (Aprilia Racing) – 0 βαθμοί

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

MotoGP Austin Testing: Ο Martinator επιστρέφει σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;Γκολ και ξύλο μεταξύ του Bagnaia Marquez στο MotoGP

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Marc Marquez, Ισπανικό Grand Prix,Marc Marquez, ispaniko Grand Prix