ΟΦΗ: Πώς προέκυψε ο Κόουλμαν, ποιος τον έβαλε στον πάγο και γιατί

Σε αναζήτηση τεχνικού βρίσκεται ο ΟΦΗ και έχει χτυπήσει, μάλιστα, και πόρτες που φάνταζαν απαγορευτικές για τον ίδιο. Ανοιχτές δεν τις βρήκε, αλλά αυτό ήταν το αναμενόμενο.

Ποτέ δεν μπορείς να ψέξεις κάποιον που παλεύει για το καλύτερο δυνατό ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Στο μεσοδιάστημα έγιναν επαφές και με ρεαλιστικές περιπτώσεις. Από Έλληνες που αυτοπροτάθηκαν ή έβαλαν τους εκπροσώπους τους μέχρι τον Κρις Κόουλμαν.

Πώς βγήκε το όνομα του Ουαλού, πώς έφτασε τόσο κοντά και

γιατί πάγωσε η υπόθεσή του; Αρχικά να πούμε ότι αν ο ΟΦΗ ήθελε, θα τον είχε ήδη ανακοινώσει. Μπορεί πρόσφατα να προχώρησε σε ένα επικοινωνιακό τρικ ενώ τα είχε βρει μαζί του, αλλά επέλεξε να μην ενεργοποιήσει την αρχική συμφωνία τους.

Επιλογή Μπούση ο Κόουλμαν

Από τη στιγμή που άνοιξε η συζήτηση για προπονητή ο Μιχάλης Μπούσης έριξε στο τραπέζι τη λύση Κόουλμαν. Ο λόγος ήταν πως σε ανύποπτο χρονικό διάστημα οι δυο τους είχαν γνωριστεί στην Αθήνα και συνομιλήσει. Η τότε επαφή τους και τα όσα στοιχεία συνέλεξε, είχαν εντυπωσιάσει το αφεντικό του ΟΦΗ. Γι’ αυτό και θεωρούσε πως είναι ο ιδανικός για να διαδεχτεί τον Βάλντας Νταμπράουσκας.

Μόνο που δεν είχαν την ίδια άποψη αρκετοί εντός των τειχών. Με το που φάνηκε ότι δεν υπήρχε φαβορί, το αφεντικό έβαλε ξανά στο κάδρο τον Κόουλμαν και κάπως έτσι η υπόθεσή του προχώρησε τόσο. Μόνο που στα υψηλά κλιμάκια δεν θεωρούσαν ενδεδειγμένη αυτή τη λύση.

Σε αντίθεση με άλλες ομάδες ο ΟΦΗ δεν είναι one-man show. Ο ιδιοκτήτης έχει δείξει ότι σέβεται πολύ τους συνεργάτες του και γι’ αυτό η επιθυμία τους εισακούστηκε. Έτσι ο Κόουλμαν μπήκε αρχικά στον πάγο μήπως και εντοπιστεί κάτι καλύτερο.

Τα σπρώχνει για προπονητή ο ΟΦΗ

Είναι γνωστό πως ο Βάλντας Νταμπράουσκας αποτέλεσε τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή των Κρητικών. Για την τρέχουσα σεζόν το κασέ του μαζί με τους συνεργάτες του ξεπερνούσε ελαφρώς τις 300.000 ευρώ! Δεν υπάρχει ομάδα αντίστοιχου βεληνεκούς που να δίνει τόσα.

Εκείνο που έχει ξεκαθαρίσει ο ΟΦΗ σε όσους μιλάει είναι πως το οικονομικό δεν αποτελεί εμπόδιο. Προφανώς και δεν θα γίνουν τρέλες, αλλά συμβόλαια αντίστοιχων χρημάτων μπορούν να δοθούν. Θα πρέπει κάποιος να εντυπωσιάσει με το βιογραφικό του, αλλά αν πειστούν στο Ηράκλειο πως αυτός είναι ο εκλεκτός, μπορούν να φτάσουν ή έστω να πλησιάσουν στα χρήματα που έδιναν στον Νταμπράουσκας. Το τονίζουμε, όμως, και πάλι ότι αυτά τα λεφτά θα δοθούν μόνο εάν βρεθεί ο ιδανικός. Διαφορετικά είναι δεδομένο πως θα κινηθούν για πιο οικονομικό τεχνικό οι Κρητικοί.

Επειδή, πάντως, διαρρέονται διάφορα προς τα έξω, δεν είναι χαμηλό το ταβάνι για τον νέο κόουτς. Αντιθέτως, 1-2 περιπτώσεις που δεν «έκατσαν», δείχνουν πως ο ΟΦΗ όχι μόνο αναζητά το καλύτερο δυνατό, αλλά θα το πληρώσει και εάν βρει θετική ανταπόκριση.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα