Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει με τον Κάρμο και πώς μπορεί να μείνει έναν χρόνο ακόμα στον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει με το Νταβίντ Κάρμο και πώς ο Πορτογάλος στόπερ γίνεται προσπάθεια να μείνει έναν χρόνο ακόμα στον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος άλλαξε τον Ολυμπιακό, προσφέροντας στους ερυθρόλευκους αυτό που έψαχναν για πάνω από δύο χρόνια. Ηρεμία στην άμυνα και αποτελεσματικότητα στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Νταβίντ Κάρμο, αν δεν ήταν «θανάσιμα»

τσακωμένος με τον Σέρζιο Κονσεϊσάο δεν υπήρχε περίπτωση να δει ως προορισμό του την Ελλάδα, εκτός από διακοπές.

Όμως ο παίκτης, για τον οποίο η Πόρτο έβαλε ρήτρα 80 εκατ. ευρώ όταν τον αγόρασε από τη Μπράγκα, λόγω κάκιστων σχέσεων με τον προπονητή του στους «Δράκους» έχασε τη θέση του στην πορτογαλική ομάδα και ήρθε στον Ολυμπιακό τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα, με οψιόν αγοράς 17 εκατ. ευρώ, ώστε να κάνει το restart στην καριέρα του.

Υψηλό ποσό, απλησίαστο για κάθε ελληνική ομάδα.

Πλέον, με το δανεισμό του Κάρμο να οδεύει προς το τέλος του, ο Ολυμπιακός έχει ήδη ξεκινήσει παρασκηνιακά τις προσπάθειες να παραμείνει ο παίκτης στον Πειραιά.

Αν ο Ολυμπιακός πληρώσει 17 εκατ. ευρώ, ο Κάρμο αυτομάτως γίνεται παίκτης των ερυθρόλευκων, άσχετα με τα θέλω της Πόρτο. Όμως οι «Δράκοι» το σκέφτονται. Ο νέος πρόεδρος της Πόρτο, ο Αντρέ Βίλας Μπόας, θέλει ο Κάρμο να επιστρέψει. Βέβαια, ο Κονσεϊσάο δεν έφυγε από την Πόρτο, έτσι το θέμα Κονσεϊσάο – Κάρμο δεν έπαψε να προβληματίζει.

Εδώ είναι που ο Ολυμπιακός, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση, έβαλε τα… μεγάλα όπλα. Ποια είναι αυτά; Ο Πορτογάλος μεγαλοατζέντης, Ζόρζε Μέντες, που δίνει και… παίρνει στον Ολυμπιακό, λόγω και της άριστης σχέσης που έχει με τον πρόεδρο των ερυθρόλευκων, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ζόρζε Μέντες θα παίξει (σ.σ. αν δεν παίζει ήδη) καταλυτικό ρόλο και αυτό το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος στο Conference League και αν κερδίσει τον τελικό του Conference στην OPAP Arena θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Europa.

Ο Μέντες θέλει να κλείσει τις υποθέσεις των Πορτογάλων παικτών θετικά (Κάρμο – Όρτα) και να φέρει και άλλους παίκτες στον Πειραιά (σ.σ. είτε απευθείας, είτε μέσω των καναλιών του). Συν όλα τα άλλα, η παραμονή της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο μεταγραφικό σχεδιασμό των ερυθρόλευκων.

Ο Ζόρζε Μέντες, με την ταυτόχρονη παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη σε Ελλάδα, Αγγλία και Πορτογαλία, μέσω των Ολυμπιακού, Φόρεστ και Ρίο Άβε, θέλει να διατηρήσει την αγαστή συνεργασία και ο Κάρμο είναι σημαντικός παράγοντας.

Ο Ολυμπιακός θέλει τον Κάρμο, ο Κάρμο θέλει τον Ολυμπιακό και την ίδια ώρα ο παίκτης συνεχίζει μα μη… θέλει την Πόρτο, με την εξίσωση να έχει λύση που περνά και από τον Ζόρζε Μέντες.

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην… δίνουν 17 εκατ. όμως δίνουν καλά λεφτά αν χρειαστεί και μένει να φανεί μέχρι που μπορεί να φτάσει η οικονομική πρόταση του Ολυμπιακού στην Πόρτο.

Υπάρχει πάντα η περίπτωση της συνειδιοκτησίας. Ένα σενάριο που δεν προκρίνεται από τις δύο πλευρές, χωρίς βέβαια και να αποκλύεται.

Πάντως άνθρωπος με γνώση των μανατζερικών ισορροπιών, έλεγε στο Sportime πως «αν θέλει ο Μέντες, ο Κάρμο θα είναι και του χρόνου στο Λιμάνι», καθώς στην Πορτογαλία ο λόγος του είναι… νόμος.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει πλέον δεύτερες σκέψεις για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League

Η ΑΕΚ ζει το εφιαλτικό σενάριο στα 100 χρόνια της να πάρουν τίτλο Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα