3 εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Αρωματική σούπα, πολύχρωμη σαλάτα και το πιο νόστιμο μοσχάρι κατσαρόλας με καταγωγή από την τσαρική Ρωσία είναι οι συνταγές που σας προτείνουμε για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς.Μοιάζει βουνό αλλά δεν είναι. Με ψυχραιμία και σωστό προγραμματισμό και λίγη προσοχη στις συνταγές, τα 3
πιάτα που σας προτείνουμε μπορούν να γίνουν σε λίγη ώρα και να σας…

Το πρώτο πιάτο: Κολοκυθόσουπα

Υλικά για 6 άτομα:

2 κιλά κολοκύθα κίτρινη

800 ml ζωμό

500 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. βούτυρο

1 πράσο

1 κρεμμύδι

30 ml maple sirop

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 ματσάκι βασιλικό

5 φέτες προσούτο

2 φέτες ψωμί

Πάπρικα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η σαλάτα: Πανδαισία αρωματικών με σάλτσα ροδιού, καρύδια κροκάν και γεμιστά σύκα

Υλικά για 4 άτομα:

Για τη σαλάτα:

100 γρ. νεαρή ρόκα

100 γρ. νεαρό σπανάκι

1/4 ματσάκι δυόσμος

1/4 ματσάκι μυρώνια

1/4 ματσάκι καυκαλήθρες

1/4 ματσάκι σχοινόπρασο

Για το dressing:

100 ml χυμός ρόδι

3 κ.σ. ξίδι

100 ml ελαιόλαδο

Σπόροι από 1 ρόδι

2 κ.σ. μέλι

Αλάτι-πιπέρι

Για τα καρύδια κροκάν:

150 γρ. καρύδια

3 κ.σ. ζάχαρη καστανή

1 ασπράδι αβγού

Αλάτι - πιπέρι

Για τα ψημένα σύκα:

8 μεγάλα ξερά σύκα

50 γρ. μανούρι

4 φέτες μπέικον

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρωτοχρονιάς,protochronias