Καιρός: Έρχεται η «θερμική έξαρση» με 35άρια πριν τη... στροφή το Σαββατοκύριακο

Ζεσταίνει ακόμη περισσότερο ο καιρός το επόμενο διήμερο - Από πότε θα αλλάξει το σκηνικό.Τους 35 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της Τρίτης 21 Μαΐου, καθώς ο καιρός θα περάσει μέσα από φάση «θερμικής έξαρσης». Ωστόσο, αυτό το σκηνικό δεν…

Όσον αφορά το εάν θα έχουμε σύντομα ακόμη ένα επεισόδιο με σκόνη, σημειώνεται ότι δεν μπορεί

να προβλεφθεί.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε σε ανάρτησή του, πως η Τρίτη και η Τετάρτη θα είναι οι πιο ζεστές ημέρες της εβδομάδας, με πολλές περιοχές να βρίσκονται πάνω από την «θερμική έξαρση».

{https://x.com/KolydasT/status/1792205080986288261}

Σε νεότερη ανάρτησή του, επισήμανε πως για το επόμενο διήμερο εκτός από τα δυτικά και νότια η θερμοκρασία θα ανέβει και στα κεντρικά, καθώς το θερμικό ridge που υπάρχει στα δυτικά της χώρας μας κινείται ανατολικότερα.

Οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν αύριο, Τρίτη 21 Μαΐου, ενώ την Τετάρτη (22/5), παρότι οι θερμοκρασίες στην ανώτερη ατμόσφαιρα αρχίζουν να πέφτουν, οι τιμές θα διατηρηθούν υψηλές λόγω θερμικής αδράνειας. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό θα διαδραματίσουν οι δυτικοί καταβατικοί άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Από την Πέμπτη 23 Μαΐου και μετά προβλέπεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και επάνοδος σε κανονικές για την εποχή τιμές.

Σάκης Αρναούτογλου: Τι φέρνει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ομαλοποιείται στα τέλη της εβδομάδας η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος αναφέρει πως από την Παρασκευή (24/5) και έπειτα θα σημειώνονται βρόχες και μπόρες σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι «άστατος θα καταστεί ο καιρός την Πέμπτη αρχικά στην Μακεδονία και τη Θράκη και από την Παρασκευή και μετά στις περισσότερες περιοχές της ενδοχώρας με μπόρες και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θολούρα - σκόνη θα υποχωρήσει από τα μέσα της εβδομάδας ενώ οι άνεμοι δεν φαίνεται να ενισχύονται ιδιαίτερα στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση κυρίως από το Σ/Κ και μετά».

Δίνει μάλιστα και τις θερμοκρασίες που θα επικρατούν στα βόρεια, δυτικά και στα νότια και κεντρικά της χώρας. Όπως αναφέρει το σχεδιάγραμμα που παραθέτει, σημειώνεται η μέση θερμοκρασία μέχρι και την άλλη Δευτέρα (27/5).

Στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα όπως και στην Αττική και την Κρήτη μακριά από τη θάλασσα θα προσθέτετε 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία.

Σε πιο ορεινές περιοχές (π.χ. στα 500 με 1000 μέτρα υψόμετρο) 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία, στα παραθαλάσσια και τα νησιά υπολογίζεται 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, με πιο πολύ υγρασία.

Ο καιρός στη χώρα μέχρι και το Σάββατο 25/5/2024

Πρόγνωση για την Τετάρτη 22 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα νότια, κατά τόπους πιο πυκνές, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στη Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Σταδιακή υποχώρηση της αφρικανικής σκόνης από τα δυτικά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και άνοδο στα ανατολικά. Στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τις Κυκλάδες θα φτάσει τους 27 με 29 και τοπικά στα νοτιοδυτικά τους 30 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 32 με 34 και τοπικά τους 35 βαθμούς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 23 Μαΐου

Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και την νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 25 με 28 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 με 32 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 24 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά κυρίως ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 6 τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για το Σάββατο 25 Μαΐου

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Keywords
Τυχαία Θέματα