Κανονικά οι Πανελλήνιες αύριο 16/6: Εξαιρούνται από την απεργία οι εκπαιδευτικοί

Νέα ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου. Κανονικά θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες 2021.

Μετά την κατεπείγουσα αγωγή της Νίκης Κεραμέως για τις Πανελλήνιες

2021, η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία εξαιρεί τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την αυριανή 24ωρη απεργία καθώς και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Είχε προηγηθεί κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως στο Πρωτοδικείο Αθηνών «για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση, «η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους».

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων», επισήμανε και υπογράμμιζε:

«Ενδεικτικά, εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο».

«Καθήκον μας να προστατεύσουμε τους υποψηφίους μας από κάθε αναστάτωση, τη στιγμή που κορυφώνεται η προσπάθειά τους στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, και να θωρακίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων. Καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές ομάδες να συστρατευθούν σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό. Απευθύνουμε κάλεσμα στους καλούντες σε απεργία να μην παρεμποδίσουν με οποιονδήποτε τρόπο την κρίσιμη αυτή δοκιμασία των παιδιών μας» κατέληγε.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις κινητοποιήσεις της περασμένης Πέμπτης, ομοσπονδίες, σωματεία, σύλλογοι και συνδικάτα, προετοιμάζουν νέα απεργία για αύριο, ημέρα ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου. ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ) απαντούν με 24ωρη απεργία στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ενώ στάση εργασίας αποφάσισε η ΓΣΕΕ.

ΑΠΕΡΓΙΑΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2021ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙΕΡΓΑΣΙΑΚΑΜΑΘΗΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα