Ο Άδωνις απαντά στον Αντώνη: Δεν αλλάζει η μεταναστευτική πολιτική μας - Δεν αντιδικώ με τον Σαμαρά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η τροπολογία προσπαθεί να βάλει τέλος στο χάος.Συνεχίζονται οι τριγμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για την απόσυρση της «τροπολογίας Καιρίδη». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης
παρενέβη λέγοντας πως…

«Δίνουμε μια άπαξ ευκαιρία σε όσους έχουν συμπληρώσει 3 χρόνια παράνομης διαμονής, που έχουν βεβαία διαμονή, δηλαδή αίτηση παροχής ασύλου, έγγραφο, έμβασμα και που την έχουν συμπληρώσει μέχρι 30 Νοεμβρίου 2023, θα μπορούν να πάρουν άδεια διαμονής και άδεια εργασίας, που συνδέεται με το ότι έχουν εργασία. Αν πάψουν να έχουν εργασία, ανακαλείται η άδεια διαμονής και άδεια εργασίας», είπε, εξηγώντας ότι στόχος είναι να λυθεί το πρόβλημα της παράνομης εργασίας αλλά και στο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης.

«Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Δεν ισχυρίζομαι ότι η διάταξη θα λύσει το πρόβλημα. Μια ασπιρίνη είναι. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με μόνιμες μετακλήσεις εργαζομένων από το εξωτερικό με χώρες που θα συνάψουμε διακρατικές συμφωνίες», επισήμανε, λέγοντας ότι κάνει επαφές γι' αυτές, προκειμένου να φέρουν εργάτες. Επίσης, η τροπολογία δίνει άδεια εργασίας σε 25.000 Ουκρανούς που βρίσκονται στη χώρα και δεν μπορούν να δουλέψουν.

«Οι ανησυχίες ότι η διάταξη αλλάζει τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας δεν είναι αληθινές», τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι άδικο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εμφανίζεται ως οπαδός της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων. «Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός που κατηγορείται ως ιθύνων νους των pushbacks από τα αριστερά κόμματα της Ευρώπης να είναι οπαδός των ανοιχτών συνόρων;» ρώτησε.

«Η τροπολογία προσπαθεί να βάλει τέλος στο χάος σε μία ομάδα εργαζομένων που ζουν σε γκρίζο καθεστώς. Θα γίνεται έλεγχος του ποινικού μητρώου, ενώ δεν θα αφορά άλλους. «Η διάταξη παραμένει μία από τις πιο αυστηρές ως προς τη μεταναστευτική πολιτική και καθιστά την Ελλάδα που μόνο πόλος έλξης των λαθρομεταναστών δεν είναι», είπε, ζητώντας από τους βουλευτές να την υπερψηφίσουν.

«Δεν αντιδικώ με τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν υπάρχει αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άδωνις, Αντώνη, Σαμαρά,adonis, antoni, samara