Σάκης Αρναούτογλου: Προελαύνει η «Γκλόρια» - Οι περιοχές που «χτυπήσει» ο Μεσογειακός Κυκλώνας

Πόσο κοντά θα βρεθεί στην Ελλάδα η «Γκλόρια», που είναι κι επίσημα Μεσογειακός Κυκλώνας, ενημερώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.«Και επίσημα Μεσογειακός Κυκλώνας τις τελευταίες ώρες το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό ΓΚΛΟΡΙΑ στην Καρδιά της Μεσογείου με εμφανές το μάτι του, οπως σας το έδειξα χθες ότι θα μετατρέπονταν και…

«Επισήμως, λόγος για ένα Medicane γίνεται από μέσες ταχύτητες ανέμου 112 χιλιομέτρων την ώρα και πάνω. Αυτό συμβαίνει όταν μεγάλες μάζες νερού εξατμίζονται πάνω από την ακόμα

ζεστή Μεσόγειο Θάλασσα και σχηματίζονται καταιγίδοφόρα σύννεφα. Η περιστροφή της γης τους αναγκάζει να περιστρέφονται ενώ τα ρεύματα που κυριαρχούν στα κατώτερα στρώματα προς το κέντρο του συστήματος διαλύουν ξανά τα σύννεφα και δημιουργείται το αδύναμο μάτι που είναι χαρακτηριστικό των Medicanes», επισημαίνει ο κ. Αρναούτογλου.

«Σε αντίθεση με τις τροπικές καταιγίδες (τυφώνες), οι ισχυρότερες ριπές ανέμου σε ένα medicane παρατηρούνται γύρω από τις καταιγίδες και όχι κοντά στο μάτι και οι οποίες μπορούν και ξεπεράσουν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα και να συνοδεύονται από έντονες και μεγάλης διαρκειας βροχές», υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Favebook.

{https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/429120058577694}

Δείτε την πορεία που εκτιμάται πως θα έχει ο νέος Μεσογειακός Κυκλώνας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετεωρολογίας (European Centre for Medium-Range Weather Forecasts):

Keywords
Τυχαία Θέματα