Βαρδιάνος στα Σπόρκα: Το πρώτο τρέιλερ και όλα όσα θα δούμε

14:45 5/8/2021 - Πηγή: Youfly

Ο Βαρδιάνος στα Σπόρκα έρχεται στην ΕΡΤ, με το τρέιλερ να μας ταξιδεύει σε μία άλλη εποχή. Ο Μανούσος Μανουσάκης δίνει τη δική του μοναδική πινελιά στη σειρά αυτή, η οποία θυμίζει κινηματογραφική ταινία υψηλών προδιαγραφών. Η ιστορία της γρια-Σκεύως μεταφέρεται στην μικρή οθόνη, με το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη να καθηλώνει τηλεθεατές και αναγνώστες.

Ένα ταξίδι στο 1865, όπου μία γυναίκα μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα

(μολυσμένα καράβια) με σκοπό να σώσει τον γιο της από τη χολέρα που έπληξε την Ευρώπη το 1865. Μία ιστορική αναδρομή που δε αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Επιστροφή στο πονεμένο παρελθόν

Καΐκια μολυσμένα από χολέρα. Άνθρωποι που ξεψυχούν στη θάλασσα, αβοήθητοι. Μία μάνα γεμάτη θάρρος, τόλμη και αγάπη για το παιδί της. Το διήγημα του Παπαδιαμάντη αφηγείται την ιστορία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, της Σκεύως, η οποία, όταν μαθαίνει ότι ο γιος της (Σταύρος) είναι άρρωστος, μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (καράβια που βρίσκονταν σε καραντίνα εξαιτίας της χολέρας), προκειμένου να σώσει τον γιο της.

Ύστερα από πολλές περιπέτειες και κινδύνους, στο τέλος, ο Σταύρος θεραπεύεται, η καραντίνα λήγει και επιστρέφουν, ευτυχισμένοι, στη Σκιάθο. Ο αγώνας της μάνας είναι τεράστιος.

Το σενάριο της σειράς, που θα αποτελείται από τέσσερα επεισόδια, έχουν γράψει ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη. Στον ρόλο της κεντρικής ηρωίδας της σειράς, της γριάς Σκεύως, θα δούμε τη Ρένια Λουιζίδου, ενώ τον ρόλο του γιου της, του Σταύρου, υποδύεται ο Γιώργος Σαββίδης. Τη Ρηνιώ, το κορίτσι του Σταύρου, ενσαρκώνει η Τζένη Καζάκου.

Ακόμη, εμφανίζονται ο Τάκης Βαμβακίδης ως μπαρμπα-Νίκας, ο Παύλος Κουρτίδης ως καπετάν Κωνσταντής, ο Πέτρος Ξεκούκης ως Χερχερής κ.ά. Τη μητέρα της Ρηνιώς και σύζυγο του Χερχερή, Βασιλική, υποδύεται η Μαρία Καβουκίδου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μανούσος Μανουσάκης.

Δείτε το τρέιλερ της νέας σειράς “Βαρδιάνος στα Σπόρκα”, στην ΕΡΤ:

Δείτε επίσης:

Αγάπη Παράνομη: Η ιστορία και οι χαρακτήρες που θα διχάσουνΑγάπη Παράνομη: Το πρώτο ανατριχιαστικό τρέιλερ της σειράς

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Βαρδιάνος στα Σπόρκα: Το πρώτο τρέιλερ και όλα όσα θα δούμε appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα