Βρασιμο αυγων

18:39 9/9/2021 - Πηγή: Argiro
Το βρασιμο αυγων είναι ίσως η πιο απλή μορφή μαγειρεματος αυγού.

Όμως το βράσιμο αυγού για να πετύχεις το τέλειο βραστό αυγό έχει το μυστικο του. Για το βρασιμο αυγων. Είναι σημαντικός βέβαια ο χρονος βρασιματος αυγου ανάλογα την χρήση για την οποία τα θέλουμε. Αν θέλουμε αυγά βραστά μελάτα για σαλάτες και λαχανικά η σφιχτά αυγά βραστά για αυγοσαλάτα

,πατατοσαλάτα η γέμιση σε ρολό κιμά με αυγά βραστά.

Τα αυγα έχουν βρασιμο από 2-1/2 μέχρι 12´, ανάλογα πόσο σφιχτά τα θέλουμε.Για να κάνεις όμως το τέλειο βρασιμο αυγων που ξεφλουδίζονται εύκολα και δεν σπάνε στο βράσιμο πρέπει να προσέξεις τα εξής :Βρασιμο αυγωνΣτο βράσιμο αυγού για μελάτα αυγά ,τα αυγά πρέπει να είναι ολόφρεσκα ειδικά αν σου αρέσουν λίγο βρασμένα με υγρό κρόκο και τρεμουλιαστό ασπράδι που έχει σετάρει ελαφρά.Τα αυγά βραστά σφιχτά αν θέλεις να γίνουν τέλεια πρέπει να είναι 3 ημερών και πάνω. Γιατί όσο είναι ολόφρεσκο το αυγό έχει χαμηλό PH και το κάνει να κολαει πάνω στο τσόφλι.Στο σωστό σφιχτό αυγό πρέπει το ασπράδι να έχει σφίξει χωρίς να έχει στεγνώσει πλήρως και ο κρόκος να έχει σταθεροποιηθεί κρατώντας όμως κρεμώδη υφή αλλά να είναι και σφιχτό ταυτόχρονα.Ο χρονος βρασιματος αυγου μπορεί να απογειώσει η να καταστρέψει τα αυγά βραστάΑν παραβράσεις το αυγό θα στεγνώσει τελείως ,το ασπράδι θα είναι πολύ σφιχτό και ο κρόκος θα θρυμματίζεται και θα σπάει. Θα χάσει τελείως την μαλακή υφή του γιατί θα έχει σφίξει πάρα πολύ.Πρόσεξε λοιπόν τα αυγα στο βράσιμο για να φτιάξεις το τέλειο βραστό αυγό.Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίουΠρώτα βάζουμε κρύο νερό από τη βρύση στην κατσαρόλα. Αν πρόκειται να βράσουμε πολλά αυγά μαζί βάζουμε καθαρό βετέξ ή πετσέτα στην βάση της κατσαρόλας. Το βράσιμο αυγού με κρύο νερό προφυλάσσει το τσόφλι από το σπάσιμο. Βάζοντας το βετέξ σε μια κατσαρόλα με πολλά αυγά βραστά απορροφούνται οι κραδασμοί του βρασμού και προστατεύουμε όλα τα αυγά από τσούγκρισμα τα κατά το βρασιμο αυγων.Αφού πάρει βράση το νερό χαμήλωσε τη φωτιά κι σε να σιγοβράσουν τα αυγά βραστά στον χρόνο που επιθυμείς ανάλογα με την χρήση τους.Για να ξεφλουδίσεις εύκολα τα αυγά βραστάΑφού τελειώσεις με το βράσιμο αυγού βάλε τα βραστά αυγά σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια.Έτσι την ώρα που θα καθαρίζεις τα αυγά το τσόφλι θα βγαίνει εύκολα χωρίς να διαλύεται σε μικρά κομμάτια και χωρίς να κολλάει πάνω στο ασπράδι.Καθάρισε τα αυγα μετά το βρασιμο κάτω από τρεχούμενο νερό η μέσα στο μπολ με το κρύο νερό.Το νερό εισχωρεί ανάμεσα στο σπασμένο τσόφλι και τη λεπτή διάφανη μεμβράνη και βγαίνει πολύ εύκολα.Σε γενικές γραμμές να θυμάστε για σωστό βρασιμο αυγων σφιχτών ο χρονος βρασιματος αυγου ποικίλει από 9-12Έτσι ώστε να μην στεγνώσει τελείως το σφιχτό βραστό αυγό και να μην θρυμματίζεται όταν το κόβεις στη μέση.Δείτε πόσες θερμίδες έχει το αυγό βραστό, και διαβάστε για τα οφέλη και τα είδη των αυγών!

Αυγα

Το άρθρο Βρασιμο αυγων εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρασιμο,vrasimo