Πικάντικη Ντοματόσουπα

4 άτομα / 10’ ετοιμασία / 25’ χρόνος ψησίματος / ΕΥΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ

3 κουταλιές ελαιόλαδο1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη1 καυτερή πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη2 κουταλιές σέλινο (στέλεχος) ψιλοκομμένο5 ντομάτες μεγάλες ώριμες αποφλοιωμένες ή 3 κονσέρβες ντομάτες σε κομμάτια1 κουταλιά πελτέ ντομάτας1 κουταλάκι ζάχαρη2 λίτρα νερό1 κύβο ζωμό λαχανικώναλάτι/ πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο
και το σέλινο.Αφού μαραθούν τα λαχανικά και ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, το ζωμό, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.Αφού ψηθούν τα λαχανικά αποσύρεται από την εστία και πολτοποιείτε με ένα ραβδομπλέντερ.Σερβίρετε την σούπα με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και κρουτόνια ή άλλο αρτοπαρασκεύασμα.

ΤΙP: Πώς να ξεφλουδίζετε τις ντομάτες σας εύκολα: Αφαιρείτε το κοτσάνι τις ντομάτας και χαράζεται πάνω και κάτω, σταυρωτά με ένα μαχαίρι. Βάζετε σε ζεστό νερό για 35’’ δευτερόλεπτα και αμέσως τις κρυώνετε σε παγωμένο νερό. Τραβάτε την φλούδα και ξεφλουδίζετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα