5ο ΔΣ Κορυδαλλού: 3η Κινητικότητα στη Ρουμανία «Harry Potter and the Case of the Sick Earth»

16:46 24/5/2022 - Πηγή: Sch

Πρόγραμμα ERASMUS+, Δράση ΚΑ2

2020-1-ES01-KA229-081824_2

Harry Potter and the Case of the Sick Earth

3η Κινητικότητα: Ρουμανία, 09 Μαΐου – 13 Μαΐου  2022

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Harry Potter and the Case of the Sick

Earth” και κωδικό 2020-1-ES01-KA229-081824_2, στο οποίο συμμετέχει το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, πραγματοποιήθηκε η τρίτη κινητικότητα μαθητών και δασκάλων στο διάστημα 09 με 13 Μαΐου. Δύο εκπαιδευτικοί –οι κυρίες Παρασκευή Αρβανίτη και Μαρία Πετροπούλου– μαζί με τέσσερις μαθητές/τριες της ΣΤ' τάξης ταξίδεψαν στην όμορφη πόλη Bistrita της Ρουμανίας.

Το σχολείο Colegiul National “Andrei Muresanu” είναι αυτό που σε αυτή την κινητικότητα είχε αναλάβει να φιλοξενήσει τους δασκάλους και τους μαθητές από τις άλλες 3 χώρες και να τους γνωρίσει τα έθιμα και τις παραδόσεις της χώρας τους, καθώς και να πραγματοποιήσει τις δραστηριότητες που απαιτούνται από το πρόγραμμα. Τα παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων και συγκεκριμένα 6 παιδιά από την Ισπανία, 4 από την Ιταλία, 4 από την Ελλάδα και οι συνοδοί  εκπαιδευτικοί έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό και αγάπη από τους Ρουμάνους συνεργάτες τους μέσα σε ένα κλίμα μεγάλης χαράς και συγκίνησης παρόλο που ήδη είχαν γνωριστεί διαδικτυακά.

Την 1η ημέρα του προγράμματος, οι 28 μαθητές και μαθήτριες από τα 4 συνεργαζόμενα σχολεία γνωρίστηκαν και ξεναγήθηκαν στο ρουμανικό σχολείο και παρακολούθησαν χορούς από την χορευτική ομάδα του σχολείου. Συνάντησαν τους μαθητές με τους οποίους συνεργάζονται τα τελευταία 2 χρόνια και είδαν τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του ρουμανικού σχολείου υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές της χώρας τους και τους πρόσφεραν ψωμί με αλάτι και έπειτα παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της χώρας τους. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο δημαρχείο της πόλης όπου ο αντιδήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό στις αποστολές και ακολούθησε ενημέρωση και συζήτηση για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί στην πόλη. Τα παιδιά έφαγαν όλα μαζί και η ημέρα συνεχίστηκε με το πρώτο εργαστήριο μαθητών που ήταν αφιερωμένο στην Ευρώπη και περιελάμβανε και ξενάγηση στην πόλη της Bistrita.

Τη 2η μέρα οι ομάδες αναχώρησαν με πούλμαν και επισκέφθηκαν την ΜΚΟ Tasuleasa Sosial για να περάσουν την ημέρα τους στο Παιδαγωγικό Δάσος με ξεναγήσεις, παρακολούθηση ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή και δραστηριότητες στη φύση. Έμαθαν για τους τρόπους προστασίας των δασών και των κατοίκων τους και φυσικά διασκέδασαν μέσα στη φύση.

Την 3η ημέρα η ομάδα επισκέφθηκε με πούλμαν το φυτώριο δέντρων Sarata  Tree Nursery για δράση φυτέματος ενώ το μεσημέρι, μετά την επιστροφή στην πόλη και το μεσημεριανό φαγητό, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Κοινοτικό Μουσείο της Bistrita.

Την 4η ημέρα οι μαθητές και οι συνοδοί τους συναντήθηκαν στο πάρκο της πόλης για κυνήγι θησαυρού (χλωρίδας και πανίδας) ενώ μετά το μεσημέρι πήραν το πούλμαν για να επισκεφθούν την τεχνητή λίμνη Colibita όπου και μελέτησαν την επίδραση του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον.

Την 5η ημέρα οι ομάδες συναντήθηκαν στο σχολείο για τη συμπλήρωση ενός κουίζ με ερωτήσεις από όλες τις δραστηριότητες των προηγούμενων ημερών και την αξιολόγηση της κινητικότητας. Η εβδομάδα έκλεισε με την τελετή λήξης όπου οι μαθητές παρέλαβαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής τους, απόλαυσαν χυμούς και γλυκά που τους πρόσφεραν οι οικοδεσπότες τους ενώ το βράδυ διασκέδασαν όλοι μαζί στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι ομάδες των αποστολών. Αποχαιρέτισαν τους συνεργάτες τους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το τέλος Μαΐου στην τελευταία κινητικότητα που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα