eTwinning έργο ‘Tell Tale Land’: Δραστηριότητες Ιανουαρίου – Μαρτίου – Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης

10:28 17/7/2023 - Πηγή: Sch

Οι μαθητές των τμημάτων Αγγλικών της Ε’ τάξης  στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο eTwinning έργο ‘Tell Tale Land’  συμμετείχαν σε διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες κατά το 1ο τρίμηνο του 2023.

Αρχικά, οι μαθητές ανά σχολείο κλήθηκαν μέσα από συζήτηση και brainstoring στην τάξη να θυμηθούν αγαπημένα παραδοσιακά παραμύθια της χώρας τους και να τα σχολιάσουν. Έπειτα τους ζητήθηκε να επιλέξουν μέσα από ψηφοφορία ένα από αυτά και να το μεταφράσουν στην αγγλική γλώσσα δουλεύοντας  χωρισμένοι

σε ομάδες  με το συνεργατικό εργαλείο google docs.

Όλα τα μεταφρασμένα εθνικά παραμύθια συμπεριλήφθηκαν σε ένα ψηφιακό βιβλίο με τίτλο ‘Our National Fairytales’ Booklet’ που στόχο είχε την προώθηση της φιλαναγνωσίας  όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς τα παραμύθια που συμπεριλήφθηκαν σε αυτό ήταν από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και πρόβαλλαν διαφορετικά πολιτισμικά και πολιτιστικά στοιχεία της κάθε χώρας.

Το επόμενο βήμα για τους μαθητές ήταν, αφού μελετήσουν όλα τα παραμύθια του booklet, να επιλέξουν μέσα από online ψηφοφορία τα 3 εθνικά παραμύθια που τους άρεσαν περισσότερο μέσω της εφαρμογής mentimeter. Επιπλέον έπρεπε να διαλέξουν μία σκηνή που τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση από εθνικό παραμύθι μιας άλλης χώρας και την αναπαραστήσουν  με photo freeze ώστε στη συνέχεια οι μαθητές από τα άλλα σχολεία να μαντέψουν από πιο παραμύθι είναι η συγκεκριμένη αναπαράσταση.

Τέλος η ενότητα των εθνικών παραμυθιών του eTwinning έργου μας ‘Tell Tale Land’ ολοκληρώθηκε με την δημιουργία ενός συνεργατικού online παιχνιδιού Kahoot με ερωτήματα που έγραψαν οι μαθητές που αφορούσαν σε όλα τα παραμύθια, ώστε παίζοντάς το στη συνέχεια να διαπιστώσουν τί γνώσεις αποκόμισαν από αυτά!

Εδώ μπορείτε να δείτε το ebook των εθνικών παραμυθιών:

LINK: https://www.storyjumper.com/book/read/144419601

Keywords
Τυχαία Θέματα
Twinning, ‘Tell Tale Land’, Δραστηριότητες Ιανουαρίου – Μαρτίου – Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης,Twinning, ‘Tell Tale Land’, drastiriotites ianouariou – martiou – arsakeio dimotiko thessalonikis