Κεκάκια με καρότο μήλο και ινδοκάρυδο

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Απίστευτα νόστιμα, ζουμερά και αφράτα κεκάκια για όλη την οικογένεια που μπορείτε να ψήσετε στο πρόγραμμα ατμού του φούρνου σας.

Υλικά για 12-14 τεμάχια250 ml αραβοσιτέλαιο4 αυγά320 γρ. ζάχαρη καστανή300 γρ. καρότα καθαρισμένα100 γρ. μήλο70 γρ. ινδική καρύδα τρίμμα ή φλέικς1 ζουμερό λεμόνι ξύσμα και χυμός400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κουτ. γλυκού σόδα1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό σε σκόνη1 πρέζα αλάτι70 γρ. σουλτανίναΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC στη λειτουργία ατμού κι ετοιμάζουμε
τα φορμάκια μας. Αν δεν είναι σιλικόνης, τα λαδώνουμε με πινέλο και τα πασπαλίζουμε παντού με λίγο αλεύρι. Ύστερα τα αναποδογυρίζουμε και πετάμε το περιττό.Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα και το μήλο ή τα κόβουμε σε κομμάτια και τα τρίβουμε στο μούλτι. Τα περιχύνουμε με τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το τζίντζερ και τη σόδα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με το ινδοκάρυδο.Χτυπάμε σε μπολ με αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη να αφρατέψουν λίγο και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.Παίρνουμε μια σπάτουλα στο χέρι κι ανακατεύουμε στο μείγμα πρώτα τα τριμμένα καρότα και το μήλο, μετά το μείγμα του αλευριού και τέλος των σταφίδων. Ομογενοποιούμε και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια που έχουμε ετοιμάσει.Ψήνουμε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους και να ψηθούν σε βάθος. Ελέγχουμε αν ψήθηκαν σωστά βυθίζοντας στο κέντρο τους ένα μαχαίρι. Πρέπει να βγει στεγνό.Τα ξεφουρνίζουμε και μετά από 5 λεπτά τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

The post Κεκάκια με καρότο μήλο και ινδοκάρυδο appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα