Costa Book Awards: Ποιοι απέσπασαν τα βραβεία στις πέντε κατηγορίες

09:43 2/2/2021 - Πηγή: Diastixo

Με το βραβείο Costa για την καλύτερη βιογραφία/αυτοβιογραφία της χρονιάς τιμήθηκε ο συγγραφέας Lee Lawrence για το πρώτο του έργο, το βιβλίο The Louder I Will Sing, όπου περιγράφει τον σοβαρό τραυματισμό της μητέρας του από αστυνομικά πυρά στο Λονδίνο το 1985 (έμεινε παράλυτη μέχρι το τέλος της ζωής της) και τη μάχη που έδωσε ο ίδιος για να αναγνωρίσει η Αστυνομία το λάθος της και να δικαιωθεί η μητέρα του.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Το αντίστοιχο βραβείο για το καλύτερο μυθιστόρημα

απέσπασε το ευφάνταστο The Mermaid of Black Conch της Monique Roffey, όπου το τραγούδι ενός ψαρά προσελκύει μία υπεραιωνόβια γοργόνα, ενώ καλύτερο πρώτο μυθιστόρημα (ντεμπούτο) αναδείχτηκε το Love After Love της Ingrid Persaud. Το βραβείο παιδικού βιβλίου πήγε στη Natasha Ferrant για το Voyage of the Sparrowhawk, ενώ το βραβείο ποίησης απονεμήθηκε μετά θάνατον στην Ιρλανδή Eavan Boland για την τελευταία της ποιητική συλλογή, The Historians.

Όλα τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 5.000 λιρών, ενώ εντός του Ιανουαρίου ένα από αυτά θα αναδειχτεί ως το βιβλίο της χρονιάς, λαμβάνοντας χρηματικό έπαθλο ύψους 30.000 λιρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Costa Book Awards, Ποιοι,Costa Book Awards, poioi