Lexus LBX: Το ολοκληρωμένο premium υβριδικό SUV της compact κατηγορίας

Το ολοκαίνουργιο compact SUV της Lexus φέρνει νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, λανσάρει το νέο εταιρικό «πρόσωπο» και διατίθεται σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς.

Η έλευση του LBX σηματοδοτεί την επέκταση της γκάμας της Lexus προς τη βάση, προσφέροντας νέους ορίζοντες στους φίλους της μάρκας. Ταυτόχρονα όμως, καταφέρνει με το ξεχωριστό παρουσιαστικό

και ποιόν του να προσελκύσει νέους πελάτες στις εκθέσεις της ιαπωνικής εταιρείας.

Με το νέο αστικό SUV, η Lexus αλλάζει τα δεδομένα και φέρνει σχεδιαστικούς νεοτερισμούς που δεν περνούν απαρατήρητοι, και σηματοδοτεί την πρόθεσή του να αιχμαλωτίσει τις καρδιές και το μυαλό μιας νέας γενιάς πελατών για την ιαπωνική φίρμα.

Πηγή έμπνευσης για την σχεδίαση του νέου Lexus LBX αποτελούν οι παραδοσιακές φόρμες και τα σύγχρονα μοτίβα, με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι μοναδικό και σύμφωνο με τις τάσεις. Στόχος των Ιαπώνων ήταν να συμβαδίσει με τα ευρωπαϊκά γούστα και θέλω, μιας και οι νέοι ηλικιακά κάτοικοι της γηραιάς ηπείρου προτιμούν να συνδυάζουν την κορυφαία ποιότητα, με μια πιο χαλαρή εμφάνιση και αίσθηση.

Το νέο μοντέλο διατίθεται με δύο υβριδικά συστήματα κίνησης, 4x2 και 4x4, και πέντε διαμορφώσιμες εκδόσεις/ατμόσφαιρες για να επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής αυτή που αρμόζει στις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Ειδικότερα, το νέο ιαπωνικό SUV της Lexus βασίζεται στην πλήρως επανασχεδιασμένη πλατφόρμα GA-B της εταιρείας, και οι μαζεμένες του διαστάσεις αναβαθμίζουν την ευελιξία στις σφιχτές συνθήκες κίνησης των σύγχρονων πόλεων.

Το Lexus LBX κινείται από ένα νέο υβριδικό σύστημα της Lexus με έναν τρικύλινδρο 1.500άρη και συνδυαστικής απόδοσης 136 ίππων. Τα κύρια μέρη του υβριδικού συστήματος έχουν επανασχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό, συμπεριλαμβανομένου του κιβωτίου (e-CVT) και της μονάδας ελέγχου ισχύος, για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, τη μείωση των απωλειών, την εξοικονόμηση βάρους και τη μείωση του μεγέθους και κατά συνέπεια του βάρους.

O κινητήρας πλαισιώνεται από μια νέα μπαταρία νικελίου-υδριδίου μετάλλου υψηλής απόδοσης, η οποία επιτρέπει την πρόσθετη υποστήριξη του ηλεκτροκινητήρα κατά την επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δλ.) και επεκτείνει την ικανότητα του αυτοκινήτου να κινείται αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια.

Επιπροσθέτως, υπάρχει η επιλογή της τετρακίνησης E-Four, με έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Όταν το όχημα ξεκινά από στάση, στρίβει ή κινείται σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης, ο πίσω ηλεκτροκινητήρας αναλαμβάνει δράση, συμβάλλοντας στη σταθερότητα του οχήματος.

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν γόνατα MacPherson εμπρός - τα προσθιοκίνητα μοντέλα χρησιμοποιούν ημιάκαμπτο πίσω άξονα, ενώ το τετρακίνητο LBX διαθέτει διάταξη με διπλά ψαλίδια.

Το LBX επωφελείται από ολοκληρωμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού του Lexus Safety System+ τελευταίας γενιάς. Τα βασικά στοιχεία περιλαμβάνουν Pre-Collision System με Intersection Turn Assist, Dynamic Radar Cruise Control, Lane Tracing Assist/Lane Keep Assist και Road Sign Assist.

Πρόσθετα στοιχεία που υποστηρίζουν την ασφαλέστερη οδήγηση και τους ελιγμούς και μειώνουν το φόρτο του οδηγού είναι το ηλεκτρικό άνοιγμα θυρών e-latch της Lexus με Safe Exit Assist, οι έξυπνοι αισθητήρες στάθμευσης με αυτόματο φρενάρισμα, το Rear Cross Traffic Alert και το Blind Spot Monitoring.

Το νέο Lexus LBX ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα στη χώρα μας με πέντε εκδόσεις/«ατμόσφαιρες» εξοπλισμού, LBX, Elegant, Emotion, Relax και Cool, με τις τέσσερις πλουσιότερες να προσφέρονται και ως τετρακίνητες.

Tέλος, το νέο υβριδικό Lexus LBX προσφέρει πολύ ανταγωνιστικό κόστος χρήσης, ενώ λόγω της νέας υβριδικής του τεχνολογίας, επωφελείται από μηδενικά ετήσια τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδο στον Δακτύλιο. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η εργοστασιακή εγγύηση του διαρκεί για 6 χρόνια ή 180.000 χλμ. - με 11ετή κάλυψη για τις υβριδικές μπαταρίες και κάλυψη υβριδικών εξαρτημάτων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο επίσημο δίκτυο εμπόρων της Lexus.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα