Αυτά είναι τα μεγάλα έργα που ολοκληρώνονται τους επόμενους μήνες -Γιατί θα αλλάξουν την Ελλάδα

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τέσσερα κρίσιμης σημασίας έργα που θα έχουν πολυεπίπεδα οφέλη για τη χώρα και τους κατοίκους της.

Προ των πυλών βρίσκονται τέσσερα μεγάλα έργα υποδομών που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις των πολιτών, θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και την αναβάθμιση του τουριστικός προϊόντος πολλών περιοχών, την ίδια ώρα που δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για τρία οδικά έργα, αλλά και το πολυαναμενόμενο Μετρό Θεσσαλονίκης

που θα κόψει «κορδέλες» μέχρι το τέλος του 2024, εγκαινιάζοντας μια νέα συγκοινωνιακή εποχή για την πόλη.

Μετρό Θεσσαλονίκης

Αναλυτικότερα για το Μετρό Θεσσαλονίκης, το πρώτο εισιτήριο αναμένεται να «κοπεί» εντός του προσεχούς Νοεμβρίου, περιλαμβάνοντας σε πρώτη φάση γραμμή μήκους 9,6 χλμ. και 13 σύγχρονους σταθμούς: Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, Πλατεία Δημοκρατίας, Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας, Συντριβάνι, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδης, Φλέμινγκ, Ανάληψη, 25ης Μαρτίου, Βούλγαρη, Νέα Ελβετία.

Η γραμμή θα ξεκινάει από το κέντρο της πόλης και τον Ν.Σ.Σ., και ακολουθώντας τις οδούς Μοναστηρίου, Εγνατία και Δελφών, θα καταλήγει στην περιοχή της Νέας Ελβετίας όπου θα συνδέεται με το αμαξοστάσιο Πυλαίας.

Θα ακολουθήσει η επέκταση προς την Καλαμαριά με 5 σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα), ενώ θα πάρουν σειρά και άλλες επεκτάσεις.

Διπλή σύνδεση Λευκάδας

Εντός του 2024 θα ολοκληρωθεί και η διπλή σύνδεση Λευκάδας, ένα έργο που θα κάνει ευκολότερες τις μετακινήσεις στο νησί του Ιουνίου. Ήδη έχει παραδοθεί το τμήμα
«Άκτιο-Άγιος Νικόλαος» με 5 χλμ. και απομένει το τμήμα Βόνιτσα-Λευκάδα μήκους 16 χλμ.

Στο τμήμα Βόνιτσα-Λευκάδα, προ ολίγων εβδομάδων παραδόθηκε σε κυκλοφορία ο δρόμος από το Κάστρο της Αγίας Μαύρας μέχρι τον Άγιο Αντώνιο.

Πάτρα-Πύργος

Θα ακολουθήσουν εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος που θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού από την Αθήνα στην πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας (και το αντίστροφο) σε περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά.

Ο αυτοκινητόδρομος θα είναι συνολικού μήκους 75 χλμ. από τα οποία τα 13 χλμ. αφορούν σε υφιστάμενη χάραξη και τα 62 χλμ. σε νέα μέσω της κοιλάδας της Ήλιδας.

οι εργασίες έχουν ήδη υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 40%, ως το τέλος του έτους αναμένεται να φτάσουν στο 80%. Σύμφωνα με κυβερνητικές εξαγγελίες, ο αυτοκινητόδρομος θα είναι έτοιμος εντός του 2025.

Υπογειοποίηση Ποσειδώνος

Μέσα στο 2025 φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί και το έργο της υπογειοποίησης της Λεωφ. Ποσειδώνος, σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου από την παραλία Αλίμου μέχρι το ύψος της Μαρίνας Αγίου Κοσμά.

Μέσω του συγκεκριμένου οδικού άξονα θα μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς καταργούνται 6 σηματοδότες και δημιουργούνται 6 λωρίδες κυκλοφορίες (τρεις από την άνοδο και τρεις από την κάθοδο).

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα