Αυτός είναι ο νέος αυτοκινητόδρομος που θα αλλάξει τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο -Ποιες περιοχές θα ενώσει

Παράλληλα με την υλοποίηση του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος προλειαίνεται το έδαφος και για έναν ακόμη δρόμο στην Πελοπόννησο.

Το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 θα είναι έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, όπως διαβεβαίωσε προ ημερών ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν.

Πρόκειται για έναν νέο αυτοκινητόδρομο που θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού για το Αθήνα-Πύργος σε περίπου 2 ώρες

και 45 λεπτά, και ταυτόχρονα θα προκαλέσει μια σειρά ευεργετικών επιδράσεων στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη ολόκληρης της Δυτικής Πελοποννήσου.

Θυμίζουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος θα είναι συνολικού μήκους 75 χλμ. από τα οποία τα 13 χλμ. αφορούν σε υφιστάμενη χάραξη και τα 62 χλμ. σε νέα μέσω της κοιλάδας της Ήλιδας.

Το μέγιστο όριο ταχύτητας θα είναι 120 χλμ./ώρα, με δύο λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση με κεντρική διαχωριστική νησίδα.

Στη γραμμή εκκίνησης και το Πύργος-Καλό Νερό-Τσάκωνα

Όπως ειπώθηκε, θετικές είναι οι εξελίξεις και για την πορεία των μελετών του έργου κατασκευής του αυτοκινητόδρομου «Πύργος-Καλό Νερό- Τσακώνα».

Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί από τον παραχωρησιούχο, ενώ θα προχωρήσει άμεσα και το επόμενο στάδιο, που αφορά στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

Ο δρόμος, μήκους 76,5 χλμ. από τον Πύργο προς την Τσακώνα συγκαταλέγεται στα έργα που «καίνε» την Πελοπόννησo μιας και εκτός από την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, θα οδηγήσει και στη βελτίωση της σύνδεσης με την Αρχαία Ολυμπία.

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας θα μειώσει τις αποστάσεις, θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή ώθηση και εξωστρέφεια στην Ηλεία, τόσο στον τουρισμό όσο και την αγροτική παραγωγή ενώ θα είναι πολύ πιο ελκυστική η περιοχή για την προσέλκυση αναγκαίου επιστημονικού δυναμικού.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα